Dagromis Barolo, Angelo Gaja 2019
Dagromis Barolo, Angelo Gaja 2019 Gaja overtog i 1995 vingården Gromis i La Morra, som inkluderer 10 ha vinmarker i Cerquio, en af de mest berømte vinmarker i Barolo. Barolo "Dagromis" er lavet på Nebbiolo-druer fra vinmarker i La Morra (Cerquio og Silio) og en parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerholdig jordbund. Foråret 2018 startede koldt og regnfuldt, men en varmebølge i april medførte tidlig knopskydning. Regn og kulde vendte tilbage i maj og juni, hvilket krævede stor opmærksomhed fra GAJAs team på grund af meldug- og gråskimmelangreb. En haglbyge i juli reducerede udbyttet med 30%. August og september var solrige og stabile, hvilket gav gode modningsforhold for de tilbageværende druer. Vinificeringen foregår separat på ståltanke med druernes eget gær. Efter malolaktisk gæring modnes vinene et år på barriques (30% nye) og derefter 18 måneder på store træfade (botti). Barolo Dagromis kendetegnes ved frugtkoncentration, kompleksitet og struktur. Vinen har en intens rubinrød farve med duft af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvidt peber. Smagen er koncentreret og kødfuld med toner af brombær, lakrids, hvidt peber, træ, skovbund og lidt mynte. Ved ung drikning fortjener den iltning på karaffel. Barolo Dagromis passer godt til lam, and, vildt og kraftige oste.