Domaine Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021

Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021 Domaine Armand Rousseau er en ikonisk bourgogneproducent, kendt som kongen af Gevrey-Chambertin. Domænet producerer 11 vine, heraf syv Grand Cru. Topvinene Chambertin og Chambertin-Clos de Bèze er særligt eftertragtede, med en årlig produktion på under 10. 000 flasker. Den begrænsede produktion og høje efterspørgsel har ført til prisstigninger, hvilket glæder investorer.

13995 kr

Andre kiggede også på

Domaine Gros Frère et Soeur Clos de Vougeot Grand Cru 2016

Bernard Gros leder Domaine Gros Frère et Soeur, en af Bourgognes ældste vinavlerfamilier, med 21 hektar vinmarker og en imponerende grand cru-arv: Richebourg, Clos de Vougeot, Grands Echezeaux og Echezeaux. Vingården Grands-Échezeaux, på 36,62 hektar, ligger langs Clos de Vougeot i Vosne Romanée. For at forbedre kvaliteten genplantede Bernard Gros vinstokkene for et dusin år siden, og hans vine hyldes ofte af kritikere. Denne grand cru har en rig buket fra sin ungdom. Selvom den er vellavet, bør den have tid til at udvikle komplekse aromaer af lakrids, peber og vanilje. I munden afslører vinen en perfekt mineralsk og garvesyrestruktur. Denne friske, elegante vin er modnet på nye fade og er en perle fra et af Côte de Nuits' flagskibsdomæner.

Domaine Jean-Pierre Maldant Aloxe-Corton 1er Cru 2020

2020 Aloxe-Corton fra Jean-Pierre Maldant 1.Cru Marèchaudes er en unik vin for appellationen. Druerne kommer fra et lille område, der ligger ideelt og burde have en højere pris end den, vi tilbyder. Vinen er lavet på Pinot Noir druer fra to parceller (i alt 0,34 ha). Den ene ligger i Les Maréchaudes i Aloxe-Corton, og den anden i La Maréchaude i Ladoix-Sérigny, hvor nogle få 1.Cru-marker har ret til appellationen Aloxe-Corton 1. Cru. Begge parceller har ca. 50 år gamle vinstokke. Gæringen og modningen (14 måneder) foregår på klassiske Bourgogne træfade (228 l.). Maldants Maréchaudes er klassisk for vine fra denne mark med stor finesse og aroma. Duften domineres af hindbær og kirsebær, mens vinen i munden er kødfuld og koncentreret med en afbalanceret finesse og harmoni. En fantastisk afbalanceret Pinot Noir fra den fremragende årgang 2020. Maldant Aloxe Corton

Olivier Leflaive Volnay 1er Cru Clos Des Angles

Olivier Leflaive er kendt for både hvid- og rødvine fra Bourgogne. Denne Volnay fra marken Clos des Angles er et godt eksempel på hans talent. Vinen har en smuk rubinrød farve med granatfarvede reflekser. Duften byder på søde kirsebær, hindbær, tørrede urteblade, røde roser, skovbund, læder og røg. Smagen er bredskuldret med silkeblød tekstur, levende syre og finpoleret tannin. Noter af mørke kirsebær, violer, våde efterårsblade, knuste jordbær, trøffel og fadkrydderi. Afslutningen er lang, forfriskende og fløjlsagtig. Perfekt til flyvende vildt eller rosa-stegt and med svampe og rodfrugter. Premier Cru marken Clos des Angles ligger under Volnay-byen, mellem Frémiets-marken og Clos de la Barre. Terroiret er unikt med sin højtbeliggende placering, syd/østvendte eksponering og veldrænede kalkholdige lerjord. Marken ligger tæt på Pommard, hvilket afspejles i vinens stil og struktur. Vinen er lavet fra 40 år gamle vinstokke, hvor druerne er håndplukket og nøje sorteret. Efter 100% afstilkning lagres vinen i 16 måneder, heraf 13 måneder på egetræsfade (30% nye) og 3 måneder på ståltanke.

Lupe Cholet, Gevrey-Chambertin, Clos Prieur 2016

Lupé-Cholet har i mange år samarbejdet med en vinbonde på Clos Prieur-marken i Gevrey-Chambertin. Nu dyrker og høster Lupé-Cholet selv druerne. Vinificeringen følger klassiske Bourgogne-metoder med håndplukning, lang gæring i åbne trækar og daglige omrøringer. Vinen modnes i 228 liters egetræsfade (40% nye) i 16 måneder, hvilket giver ekstra kompleksitet. Gevrey-Chambertin "Clos Prieur" har nuancer af vilde bær i duften og smagsnoter af morkler, krydderier, lakrids og vanilje. Den har en god struktur og tannin, hvilket giver potentiale for 10-12 års lagring. I sin ungdom dominerer frugtrige og delikate nuancer. Vinen passer til grillet rødt kød, vildt eller milde oste. Prøv den også til lammekølle. Serveringstemperatur: ca. 16°. Brug store glas til denne Bourgogne.