Domaine Méo-Camuzet Clos De Vougeot Gr. Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha. ) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl. /ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. Bourgogne når det er bedst! Fra dem berømte Clos de Vougeot Grand Cru mark i Cote de Nuits, laver Meo Camuzet guddommelig flot, velafbalanceret bourgogne, niveauet er tårnhøjt og man fornemmer hurtigt intensiteten og brugen af ny eg. En ganske enkelt vidunderlig flot Bourgogne! Clos Vougeot Grand Cru Med 80 ha. er Vougeot den mindste kommune i Côte d’Or, og vinmarkerne fylder godt i landskabet. Tager man de 50 ha. fra Clos de Vougeot og de ca. 17 ha. i Appellation Communale og 1. Cru fra, er der ikke ret meget tilbage til landsbyen, vejene mm. i området. Den imponerende bygning på Grand Cru-marken, Clos de Vougeot, er bygget i 1551, og det er her, Bourgogne-vinbroderskabet ”Chevaliers du Tastevin” holder sine møder og sine smagninger. Allerede under klostertiden blev vinen produceret på de 50 ha. fordelt på 3 cuvéer efter kvalitet. Den bedste var Cuvée des Papes (Paven), dernæst kom Cuvée des Rois (Kongen) og til sidst Cuvée des Moines (Munkene). I dag er der ca. 80 forskellige ejere af en større eller mindre parcel på Clos de Vougeot, og kvaliteten kan derfor variere enormt fra producent til producent.

3495 kr

Andre kiggede også på

Domaine Méo-Camuzet Clos De Vougeot Gr. Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. Bourgogne når det er bedst! Fra dem berømte Clos de Vougeot Grand Cru mark i Cote de Nuits, laver Meo Camuzet guddommelig flot, velafbalanceret bourgogne, niveauet er tårnhøjt og man fornemmer hurtigt intensiteten og brugen af ny eg. En ganske enkelt vidunderlig flot Bourgogne! Clos Vougeot Grand Cru Med 80 ha. er Vougeot den mindste kommune i Côte d’Or, og vinmarkerne fylder godt i landskabet. Tager man de 50 ha. fra Clos de Vougeot og de ca. 17 ha. i Appellation Communale og 1. Cru fra, er der ikke ret meget tilbage til landsbyen, vejene mm. i området. Den imponerende bygning på Grand Cru-marken, Clos de Vougeot, er bygget i 1551, og det er her, Bourgogne-vinbroderskabet ”Chevaliers du Tastevin” holder sine møder og sine smagninger. Allerede under klostertiden blev vinen produceret på de 50 ha. fordelt på 3 cuvéer efter kvalitet. Den bedste var Cuvée des Papes (Paven), dernæst kom Cuvée des Rois (Kongen) og til sidst Cuvée des Moines (Munkene). I dag er der ca. 80 forskellige ejere af en større eller mindre parcel på Clos de Vougeot, og kvaliteten kan derfor variere enormt fra producent til producent. MEO CAMUZET   Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Domaine Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021

BESKRIVELSE Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 1er Cru 'Clos St Jacques' 2021 Siden grundlæggelse i starten af 1900-tallet har domænet været på en konstant rejse mod toppen og står i dag som en ikonisk bourgogneinstitution og omtales tilmed som kongen af Gevrey-Chambertin – en fornem titel taget i betragtning af Gevrey-Chambertins status som en af de mest prestigefulde vinkommuner i regionen. Domaine Armand Rousseau producerer intet mindre end 11 forskellige vine hvor hele syv er af Grand Cru-klassifikation. Selvom alle disse syv er interessante i et investeringsperspektiv, har domænets absolutte topvine, Chambertin og Chambertin-Clos de Bèze, været skelsættende og definerende for domænets vej til den absolutte top.  Vinene fra Domaine Rousseau er særdeles eftertragtede, også blandt de asiatiske vinkendere, og efterspørgslen besvares kun af en stærkt begrænset årlig produktion på under 10.000 flasker af Chambertin og helt ned til 6.000 flasker Chambertin-Clos de Bèze. Denne attraktive kombination af det stærkt begrænsede udbud af Armand Rousseaus topvine og den internationale efterspørgsel har resulteret i prisstigninger og glædet investorer og gør det fortsat. DOMAINE ARMAND ROUSDSEAU Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Michel Noellat Clos De Vougeot Grand Cru 2016

BESKRIVELSE Den kommer fra Pinot Noir-druer, der dyrkes og dyrkes i 0,47 ha jord med vinstokke i gennemsnitsalder på 80 i den prestigefyldte Grand Cru Clos Vouge på kalkholdig lerjord. Vinificeringen involverer en manuel høst og fuldstændig afstilkning. En kold forgæringsperiode følger mellem 3 og 5 dage, som forudser selve gæringen, som varer omkring 15-20 dage, hvor der foretages daglige udskiftninger. Vinene lagres på egetræsfade (nye omkring 70%) i en periode på fra 15 til 18 måneder afhængigt af året. En vin med en dyb og strålende rød farve, der udtrykker sig på typiske noter af pinot nero med et godt udvalg af aromaer. I munden en rig vin, hvor de røde frugter veksler med god balance til krydretheden, der gør vinen rigtig interessant. En vin med fremragende lagringspotentiale, Domainet ledes i øjeblikket af brødrene Alain og Jean-Marc Noëllat. Domaine producerer 2 Grands Crus og 8 Premiers Crus samt Village og Regional appellation. 

Domaine François Lumpp Givry 1er Cru 'Clos du Cras Long' 2018

BESKRIVELSE Clos du Cras Long premier cru tilbyder en overbærende næse med aromaer af røde og sorte bær og krydrede noter. Smagen er blød og meget aromatisk, med elegante tanniner og en meget attraktiv længde. OPLYSNINGER OM DOMÆNE FRANÇOIS LUMPP Domaine François Lumpp er et af flagskibsområderne i Givry-appellationen. François Lumpp begyndte at arbejde som vinavler i 1977 sammen med sin bror, og derefter adskilt og oprettede sit eget domæne i 1991 på 8 hektar jord. Vinene han producerer viser ensartet kvalitet og er kendetegnet ved fin længde på ganen.