Domaine Philippe Bouzereau Meursault Rouge 2018

Domaine Philippe Bouzereau Meursault Rouge 2018 Med Meursault kommunen i det sydlige Côte de Beaune starter området for Bourgognes absolutte tophvidvine. Sammen med nabodistrikterne Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet producerer man her nogle af de mest kraftfulde og komplekse vine på Chardonnay. I byen Meursault finder man utallige flotte ejendomme og modningslokaler, nogle af dem bygget helt tilbage i Middelalderen. Også i Meursault har Bourgognes mange klosterordner sat deres præg i løbet af områdets spændende historie. I dag ser byen måske en smule søvnig ud men tag ikke fejl. Vinaktiviteten er der stadig i allerhøjeste grad, selvom de store firmaer er flyttet til Beaune eller Nuit-St. -Georges. I Meursault findes ingen Grand Cru marker men til gengæld en del fremragende 1. Cru. Skal man drikke Meursault, når de er unge, kan man med fordel vælge "almindelige" Meursault AOC. Producenten Familien Bouzereau i Meursault (Côte de Beaune) har dyrket vin i området i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede sine aktiviteter med vindyrkning og produktion på slottet. I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne. Da slotsbygningerne - og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098 - krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux. Dog beholdte man de tilhørende vinmarker og fandt nye produktionslokaler. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner.   Meursault Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau produceres af Pinot Noir-druer fra en lille parcel på 0,25 ha. i Lieux-dit-marken ”Les Criots”. Som de fleste marker, hvor man har plantet Pinot Noir, ligger den mod Volnay, i den nordlige del af kommunen, og grænser faktisk op til 1. Cru-marken ”Les Santenots du Milieu”. Parcellens dybe, lerog kalkholdige undergrund egner sig perfekt til produktion af rødvine, og forklarer, at den i 1937 blev beplantet med Pinot Noir. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning. Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig (12° C. ) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare frugten og finessen. Vinen har et flot, blank rubinrød farve. I duften finder man åbne og frugtrige aromaer af røde bær (modne ribs, hindbær, kirsebær) og milde krydderier. Smagen har en god balance mellem frugtrighed, struktur og velour, og vinen slutter med god saftighed samt en smule mineralitet. Som altid i Philippe Bouzereaus vine, fornemmer man en diskret trækarakter, som ikke forstyrrer frugten i vinen.

399 kr

Andre kiggede også på

Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2020

Meursault "Les Grands Charrons" fra Domaine Philippe Bouzereau 2020 er en økologisk vin fra en 2,46 ha stor parcel med vinstokke plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden består af ler og småsten. Vinen gæres og modnes på egetræsfade, hvoraf 20% er nye, og lagres derefter på ståltanke. Den har en gylden farve og en duft af citrus, fersken, mandel og vanilje. Smagen er kompleks med en mineralsk og krydret finish. Perfekt til kraftige fiske- eller skaldyrsretter, fjerkræ og kalv. Serveres afkølet i store glas.

Meursault Vieux Clos Du Chateau Citeaux Monopole Domaine Phlilippe Bouzereau 2022

Meursault Vieux Clos Du Château Citeaux Monopole Domaine Philippe Bouzereau 2022 er en fornem hvidvin fra Meursault i Bourgogne-regionen i Frankrig. Denne vin er lavet på 100 % Chardonnay og kommer fra en monopol-vinmark, hvilket betyder, at vinmarken er ejet af én producent, i dette tilfælde Domaine Philippe Bouzereau. Årgang 2022 byder på en frisk og kompleks vin med en rig smagsprofil. Den er præget af noter af modne pærer, citrus, hvide blomster og en fin mineralitet, som er karakteristisk for Meursault-vine. Vinen har en cremet tekstur med en velafbalanceret syre, der giver en elegant længde i eftersmagen. Den er velegnet til at blive nydt ung, men har også potentiale til at udvikle sig over tid ved lagring. Meursault Vieux Clos Du Château Citeaux 2022 er ideel til fiskeretter, skaldyr eller lettere kødretter som fjerkræ, og den repræsenterer vinproduktionens højeste standarder i Bourgogne.

Meursault Clos De La Croix Noire Domaine Philippe Bouzereau 2021

Meursault Clos De La Croix Noire Domaine Philippe Bouzereau 2021 er en førsteklasses hvidvin fra Meursault i Bourgogne, Frankrig. Denne vin er fremstillet på 100 % Chardonnay og stammer fra den eksklusive enkeltmark "Clos De La Croix Noire," der ejes af Domaine Philippe Bouzereau. Årgang 2022 leverer en elegant og kompleks smagsoplevelse med noter af citrus, modne æbler og subtile ristede mandler, som er typiske for de bedste Meursault-vine. Vinen har en fin mineralitet og en cremet tekstur, kombineret med en frisk syre, der giver den balance og dybde. Den har et godt lagringspotentiale, men kan også nydes ung for at opleve dens friske frugtkarakter. Meursault Clos De La Croix Noire 2022 er en ideel ledsager til skaldyr, fisk, eller cremede oste og repræsenterer topkvalitet fra et af Bourgognes mest anerkendte vinområder.

Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2022

Meursault Les Grands Charrons 2022 fra Domaine Philippe Bouzereau Meursault Les Grands Charrons fra Domaine Philippe Bouzereau er lavet af druer fra en 2,46 ha stor parcel. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jorden består af ler og småsten. Der anvendes ingen ukrudtsmidler, og siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Vinen gæres på egetræsfade med løbende omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klares let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Vinen har en gylden farve og en klassisk Meursault-duft med nuancer af citrus, fersken, mandel og vanilje. Smagen er kompleks med en sprød, mineralsk og krydret finish. Den passer godt til kraftige fiske- eller skaldyrsretter samt fjerkræ og kalv. Serveres afkølet, men ikke iskold, i store glas for optimal nydelse.