Dominio De Pingus Flor De Pingus 2020

BESKRIVELSE Detter er uden tvivl en kultvin, som mange gerne vil opleve fra Dominio De Pingus. Det er den danske vinmager Peter Sisseck, som står bag det berømte vinhus Dominio de Pingus i Ribera Del Duero, hvor han har skabt en enorm succes med sine fantastiske vine. Mange af vinene fra Dominio De Pingus er samlerobjekter, som stiger i værdi, i takt med vinens alder. Her er det den lækre Flor de Pingus i den flotte 2020 årgang. Flor de Pingus 2020 er lavet på et helt nøje udvalgt drueblend bestående af 97% Tempranillo, 2,5% Grenache og 0,5% Viura, som kommer fra vinstokke fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller, der føder selve Pingus vinen, som er den berømte store kultvin.  Vinstokkene er blot yngre, men med planter på 40-60 år er der stadig tale om velvoksne ældre vinstokke, hvis rødder trænger dybt ned i undergrunden og bidrager med stor mineralitet til vinen. Flor de Pingus vinen modner på en blanding af omkring 25% nye franske fade og ligeledes franske fade, der har været brugt til den store Pingus rødvin. Du får masser af lækker power og smag i denne helt fantastiske Flor de Pingus. "SAFTIG & SEXET": Flor de Pingus giver på mange måder en oplevelse tæt på den store (og 10 gange dyrere rødvin) Pingus. Flor de Pingus rødvinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets- og stil forskellene er mindre, end prisskiltet indikerer. Vinen er ikke så koncentreret som tidligere, men der er stadig pænt med smæk på. Spanien fornægter sig ikke, og her er masser af blommer, violer og vilde krydrede urter, som igen danser legesygt med de generøse krydderier fra fadene. Kraftfuld og fyldig, men samtidig båret frem af en underliggende frisk, salt mineralitet, som får tanninerne til at glide lidt i baggrunden, således at vinen med Peters egne ord bliver ”saftig og sexet” på en måde ”som jeg virkelig elsker”.

995 kr

Andre kiggede også på

Dominio De Pingus, Pingus Magnum 2014

BESKRIVELSE Årgang 2014 er "fuldstændig fremragende", siger Peter Sisseck. 2014 var en af ​​de bedste årgange i det sidste årti i Ribera del Duero. Vejrforholdene var perfekte, den store temperaturforskel mellem dag og nat gav ideelle betingelser for, at druerne kunne nå fuld modenhed og samtidig bevare finessen. Resultatet var af enestående kvalitet. Peter Sisseck mener, at 2014 – Pingus tyvende årgang – er den bedste siden premiereåret i 1995. Druerne sorteres såvel under høsten som i vinkælderen og gærer derefter i 2.000 liters træfade uden tilsat gær, sammen med 30% hele drueklaser. Vinen modner herefter i et og to gange brugte Bourgognefade (ikke nogen nye fade længere) i 20 måneder hvorefter den efter smagninger og analyser sammenstikkes og tappes uden klaring eller filtrering. Resultatet igen fænomenalt og endnu et bevis på, at Peters rejse væk fra de nye fade og det monumentale udtryk allerede er en lykkelig en af slagsen. Her er eksotiske aromaer hvor viol, brombær, kirsebær og svedende figner smelter sammen med visne roser, tørrede frugter, mokka, karamel, svampe og skovbund. Fyldig, men ikke pågående. I stedet forførende og nærmest fri for kanter fordi tanninerne er svøbt i frugt og krydderier. Vinen er bare overdådig og sætter nye standarter for begreberne finesse og elegance i Ribera del Duero.   RP 100 Point

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2019

BESKRIVELSE 2019 er et varmt og regnfattigt år i Ribera del Duero, hvor Peter Sisseck satsede ved at lade lidt flere drueklaser blive hængende på vinstokkene for at undgå for meget alkohol og for voldsomme tanniner. Han kalkulerede rigtigt. Takket være de meget gamle vinstokke var der (langt nede) netop vandreserver nok og fra den 26. september og den følgende uges tid, plukkede hans høstarbejde smukt og meget homogent modnede druer. Flor de Pingus bliver nu som før skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der føder selve Pingus. Peter Sisseck eksperimenterer med en del hele drueklaser blandt de let knuste druer, der gærer til vin i 2.000 liters egefade, hvor det meste overlades til naturen. Den er modnet 14 måneder på en blanding af omkring 30% nye franske fade og ligeledes franske fade, der har været brugt til Pingus, hvorefter vinen er sammenstukket og tappet på flaske i juni 2021 uden forudgående klaring eller filtrering. Flor de Pingus er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets- og stil forskellene er langt mindre, end prisskiltet indikerer. Især i de første år efter frigivelsen hvilket tilbage i 2008 fik Robert Parkers daværende mand i Spanien, Jay Miller, til at konkludere, at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Sådan er det såmænd stadigvæk, også selvom prispunktet måske ikke ligefrem er det, de fleste opererer med en mandag aften. Flor de Pingus er langtfra så superkoncentreret som tidligere, men der er stadig pænt med smæk på. Spanien fornægter sig ikke, og her er masser af blommer, violer og vilde krydrede urter, som igen dansker legesygt med de generøse varme krydderier fra fadene. Kraftfuld og fyldig, men samtidig båret frem af en underliggende frisk, salt mineralitet, som på underfundig vis nok engang får tanninerne til at glide i baggrunden.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2014

BESKRIVELSE Ikke nogen anden vin, men den anden vin fra Peter Sisseck, der som bekendt har sat det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden. Peter kom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt finansieret af danske investorer. Han fik en stor pose penge til at udvikle Hacienda Monasterio til et mønster vinbrug, men sideløbende med det puslede han i sin sparsomme fritid med sit eget lille projekt funderet på købte Tempranillo druer fra et par små parceller med gamle vinstokke i Ribera del Duero ikke langt fra legenden Vega Sicilia. Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 1996 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte at dette var "den største unge rødvin jeg nogensinde har smagt fra Spanien", og kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen. Flor de Pingus kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunden og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100% Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum 25 hl. /ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt til Pingus inden aftapningen på flaske, som sker uden klaring og filtrering. Vinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets og stil forskellene er langt mindre end prisforskellen indikerer. Således har vinen langsom hentet ind på storebror hos den gode Robert Parker, og fra 2004 og frem ligger vurderingen på 95-98 point, mens Pingus i samme periode scorer 98-100 point. Dette fik i 2008 Parkers mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine."

Dominio De Pingus, Pingus 2016

BESKRIVELSE Peter Sisseck er i de senere år begyndt at efterstræbe saftigheden og finessen i vinene frem for det voldsomme og det imposante, og det betyder at vinene begynder at lukke op for herlighederne lidt tidligere end før, og at frugten sandsynligvis vil forblive frisk endnu længere. Vi tør derfor godt påstå at Peter Sisseck her i 2016-årgangen er i storform, og når det kommer til Pingus sker der nu det forunderlige, at den kommer med lavere alkohol og mindre intens fadlagring end lillebror Flor de Pingus! Hvem havde mon kunne forudse det for bare 5 år siden? Selv noterer Peter Sisseck: "30 fade fra 4,2 ha så 16 hl/ha. En balanceret og transparent vin, der endnu engang viser en særlig lethed kombineret med stor intensitet og længde. Måske den bedste Pingus-næse til dato. Lagret på brugte fade (second fill) i ca. 20 måneder. 100% Tempranillo.” Manden, myten og legenden Peter Sisseck nærmer sig status som folkehelt, selvom hans ydmyge væsen formentlig vil mene, det er en overdrivelse. Ikke desto mindre er hans navn, både dåbs- og kælenavn, særdeles velkendt i Danmark, og hans vines popularitet matches kun af ganske få andre. Vi elsker Peter for alt hvad han står for. Hans konstante stræben efter det bedre, hans selvkritik og intelligente anskuelse af winemaking og ikke mindst hans evne til at forvandle druer til noget helt særligt uanset hvor i verden, han rører ved dem.   RP 100 Point