Dominio De Pingus, Pingus 2018

BESKRIVELSE Druerne til Pingus kommer fra de 2 parceller Barrosso, hvor vinstokkene efterhånden er mere end 65 år gamle, og San Cristóbal, hvor de er endnu ældre. Til sammen taler vi bare et areal på 4,2 ha. , som i gode / rige år leverer frugt nok til at fylde omkring 30 fade. Ovenpå frosten i 2017, som berørte omkring ¼ af vinstokkene på trods af dyrt installerede ventilatorer/varmluftsblæsere, havde vinstokkene noget de skulle indhente, og da der efter en regnfuld vinter samtidigt var tilstrækkeligt med fugt i jorden til, at vinstokkene kunne komme igennem de tørre sommermåneder uden stress, blev 2018 et både gavmildt og et godt år for Pingus. Så både kvantitet og kvalitet er i top. . . . Som så mange andre vinmagere forsøger Peter med vinifikation af hele drueklaser, og her i 2018 var det næsten halvdelen af klaserne, hvor stilkene var så smukt modne, at de kom med op i de 2. 000 liters franske fade, hvor Pingus kommer til verden. Det har i et par år været slut med nye fade og i stedet anvendes franske 228 liters fade, som er blevet brugt til Flor de Pingus en enkelt gang. I 2018 trådte Peter en lille smule mere på fadbremsen. En del af vinen forblev således oppe i et af de store fade i alle 21 måneder frem mod det endelige sammenstik og aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering. Robert Parker  I was really looking forward to the bottled version of the 2018 Pingus after a great showing of the cask sample last year. Part of the wine matured in 20,000-liter oak casks, so it's not all barrique. This is the first time they used the vats, and based on the results, Sisseck thinks in the future Pingus will be around 50% in oak vats. The Pingus vines were planted in 1929 in two different sectors of the village of La Horra, Barroso and San Cristobal and contain some 2% other varieties. The vineyards are certified organic and biodynamic and are manicured like few vineyards in Spain. The wine is subtle and harmonious, elegant and insinuating, with all the components in very good balance. This is precise and pure; Sisseck is thorough and meticulous, and the wine shows that precision. This follows the line of the 2016, showing very well even if it was bottled only one month before I tasted it. 9,300 bottles were filled in August 2020. Danske Peter Sisseck grundlagde Dominio de Pingus i 1995, og vinen herfra blev med ét legendarisk da Robert Parker udtalte, at vinen var en af de bedste og mest interessante unge vine han nogensinde havde smagt og samtidig tildelte den op til 100 point. Der fremstilles idag fire vine; Pingus, PSI, Flor de Pingus og Amelia. Peter Sisseck’s dogmeregler er baserede på de klassiske kvalitetsbegreber om terroir, hvilket blandt andet dækker over det plantenære klima, jordbundens beskaffenhed og landskabets formationer, vinplanten og vinifikationen. Han formulerer sine dogmeregler således: • Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. • Druesorten skal være den lokale Tempranillo. • Udbyttet skal være lavt. • Drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv. • Afstilkning skal foregå i hånden. • Gæringsbeholderne skal være små. • Gæringen skal være relativ kold. • Ingen klaring og filtrering af vinen. Dette er som bekendt det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden, og få andre spanske vine - om nogen - har opnået så stor international anerkendelse som Pingus.   Pingus er blevet kendt og agtet overalt, hvor stor vin er på dagsordenen, og ligesom de andre helt store navne rummer Pingus en kvalitet og ultimativ intensitet, der gør den til Peter Sissecks unikke signatur vin. Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 1996 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte, at dette var den største unge rødvin fra Spanien han nogensinde havde smagt, hvorefter han kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate, et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen. Forhåndsinteressen antog hysteriske dimensioner og da endeligt de blot 3. 900 flasker kom i handelen 6 dobledes priserne inden 1996 årgangen så dagens lys. Dette gav Peter en uventet chance for at realisere drømmen om at få fod under eget bord, og kort efter gav han delvis slip på tøjlerne hos Hacienda Monasterio, for at forfølge drømmen om at presse Tempranillo til dens ypperste grænse i Ribera del Duero. Peters faste beslutning om at springe ud i vinens verden stammer fra hans barndoms besøg i Bordeaux hos onklen Peter Vinding-Diers. Her lod han sig fascinere af de elementer der indgår i jobbet på en vingård, og selvom Pingus i den grad besidder spansk temperament var og er inspirationen til vinen hentet i Bordeaux nærmere bestemt i det arbejde og de tanker som ligger bag vine som Le Pin og Valandraud.   Pingus, som får 200 pct.

8995 kr

Andre kiggede også på

Dominio De Pingus, Pingus 2020

BESKRIVELSE Pingus er for længst blevet et ikon, som man kun nærmer sig, hvis man er i selskab med en lidt skødesløs bankrådgiver. Men det er også en vin, som især danske vinelskere bør spare op til for bare en sjælden gang i mellem at opleve, hvorledes vinen i de senere årgange er blevet mere transparent, således at det er blevet nemmere at fornemme formatet, mens vinen stadig er vital og legesyg. Samtidig er det sympatisk, at ikke alle pengene ender i banken, men at en del også bruges til at forankre succesen og til forsøg på at sikre den fremtidige indtjening. Således har Peter Sisseck, som en af de eneste vinmagere på planeten, betalt kassen for at imødegå frosten i foråret. Han har fået installeret ventilatorer/varmluftsblæsere omkring de parceller, som leverer frugten til guldægget Pingus! Den britiske Master og Wine Tim Atkin har regelmæssigt besøgt Ribera del Duero siden starten af 1990'erne, og siden han for nogle år siden af det lokale Consejo Regulador blev opfordret til at afholde en serie af såkaldte Master Classes for sommelierer, journalister og importører i Storbritannien, er han givet den person, som har det dybeste kendskab til vinene fra Spaniens førende rødvinsdistrikt. I efteråret 2022 kom hans 6. rapport som igen kort og godt hedder "Ribera del Duero Top-100”, men reelt er der tale om mere end det. Nemlig et imponerende øjebliksbillede af hierarkiet i Ribera del Duero funderet på smagningen af de senest frigivne vine fra over halvdelen af producenter i distriktet. Denne gang 578 vine fra 160 Bodegaer, og det interessante er, at i de første 5 år, som rapporten blev udarbejdet, så har det været de samme 3 Bodegaer, som kærligt har lagt arm om de 3 topplaceringer. Nemlig legenden Vega Sicilia, den nye duks i klassen Dominio de Es og så Peter Sisseck og hans Dominio de Pingus. Og sådan er det næsten også i Tim Atkins 6. rapport. Pingus deler førstepladsen med Vega Sicilia og Bodegas Valdaya Mirum, som lige formåede at stryge forbi Dominio de Es. Igen i 2020 blev der satset på lidt højere udbytter og en lidt tidligere høst i forsøget på at efterstræbe en lidt friskere balance i vinen, og netop den tidlige høst blev Peters held i 2020. Han startede den 7. september, og da "helvede brød løs" med 60-70 mm. regn natten til den 18. september, var hans høstarbejdere netop færdige på de to parceller ovenfor La Horra, som leverer frugten til Pingus. (”San Cristobal" og ”Barrosso”, som ligger med 400 meter imellem sig og begge er tilplantet i 1929 som en del af den første generation af post-phylloxera vinstokke podet på den oprindelige Riparia grundstamme) Peter leger lige som mange andre af tidens vinmagere, der er oppe på beatet, med vinifikation af de hele drueklaser, og her i 2020 var det omkring 20% af klaserne, som havde så smukt modnede stilke, at de kom med op i de 2.000 liters franske fade, hvor Pingus kommer til verden. Det har i et par år været slut med nye fade og i stedet anvendes franske 228 liters fade, som er blevet brugt til Flor de Pingus en enkelt gang. I 2020 trådte Peter igen på fad bremsen, og en del af vinen forblev således oppe i de store fade i alle 21 måneder frem mod det endelige sammenstik og aftapningen på flaske, der som sædvanlig skete uden klaring eller filtrering. Vi elsker Peter Sisseck for alt, hvad han står for. Hans konstante stræben efter det bedre, hans selvkritik, hans intelligente tilgang til vinfremstillingen og ikke mindst hans evne til at forvandle druer til noget helt særligt uanset hvor i verden, han rører ved dem. Vi er således på forhånd begejstrede, og føler ingen trang til at placere denne 25. jubilæumsudgave af Pingus (vinen blev ikke produceret i 2002) ind i kavalkaden af majestætiske vine. Det har bare været vidunderligt at være med på rejsen lige fra dengang vinen blev dobbeltmodnet på små nye franske fade og frem til nu, hvor de nye fade er pensioneret. Så vi lader Peter Sisseck få det sidste ord: ” 2020 gave me all the stuff I was hoping for – a beautiful balance.” Årgang 2020 Land Spanien Region Castilla y León Distrikt Ribera del Duero Producent Dominio de Pingus Vinmager Peter Sisseck Druer Tempranillo (100 %) Nettoindhold 0,75 l Lukkeanordning Naturkork Antal flasker produceret 7200 Produktionsform Biodynamisk Alkoholprocent 14,0 % Restsukker 1,5 g/l Fadlagret Ja Lagring 21 måneder. i franske fade. 10% i et 2.000 liters fad. Resten i en gang brugte 228 liters fade. Forventet holdbarhed 20-25 år fra høståret. ANBEFALINGER Tim Atkin - Master of Wine 98 A brilliant wine that deserves its global reputation, Pingus uses grapes from two plots in La Horra - Barroso (three hectares) and San Cristóbal (one hectare) – and shows no sign of the higher yields of the 2020 vintage. Fermented with 20% whole bunches and entirely aged in older wood, it's a floral, refined, gracefully structured Tinto Fino showing svelte tannins, mint, raspberry and black cherry fruit, racy aci

Dominio De Pingus, Pingus 2019

BESKRIVELSE Druerne til Pingus kommer fra de 2 parceller Barrosso, hvor vinstokkene efterhånden er mere end 65 år gamle, og San Cristóbal, hvor de er endnu ældre. Til sammen taler vi bare et areal på 4,2 ha., som i gode / rige år leverer frugt nok til at fylde omkring 30 fade. Ovenpå frosten i 2017, som berørte omkring ¼ af vinstokkene på trods af dyrt installerede ventilatorer/varmluftsblæsere, havde vinstokkene noget de skulle indhente, og da der efter en regnfuld vinter samtidigt var tilstrækkeligt med fugt i jorden til, at vinstokkene kunne komme igennem de tørre sommermåneder uden stress, blev 2018 et både gavmildt og et godt år for Pingus. Så både kvantitet og kvalitet er i top.... Som så mange andre vinmagere forsøger Peter med vinifikation af hele drueklaser, og i denne årgang var det næsten halvdelen af klaserne, hvor stilkene var så smukt modne, at de kom med op i de 2.000 liters franske fade, hvor Pingus kommer til verden. Det har i et par år været slut med nye fade og i stedet anvendes franske 228 liters fade, som er blevet brugt til Flor de Pingus en enkelt gang. Fra 2018 trådte Peter en lille smule mere på fadbremsen. En del af vinen forblev således oppe i et af de store fade i alle 21 måneder frem mod det endelige sammenstik og aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering. Robert Parker I tasted the bottled 2019 Pingus two weeks after bottling. Even at this early stage and after the operation, the wine is super harmonious and elegant. They really outdid themselves here and produced an amazingly fresh, aromatic and harmonious wine in a warm vintage. It's incredibly textured, with refined, very fine-grained and chalky tannins. It's very balanced, and there's no excess of anything; it has 14% alcohol, perfect ripeness and a velvety mouthfeel. It gets more floral with time in the glass, getting nuanced and really interesting. It delivers what the barrel sample promised one year ago, when the wine already surprised me. I think the word that best describes this wine is precision—it's clean, focused, balanced and delineated. Bravo! 7,900 bottles produced. It was bottled in September 2021. Danske Peter Sisseck grundlagde Dominio de Pingus i 1995, og vinen herfra blev med ét legendarisk da Robert Parker udtalte, at vinen var en af de bedste og mest interessante unge vine han nogensinde havde smagt og samtidig tildelte den op til 100 point. Der fremstilles idag fire vine; Pingus, PSI, Flor de Pingus og Amelia. Peter Sisseck’s dogmeregler er baserede på de klassiske kvalitetsbegreber om terroir, hvilket blandt andet dækker over det plantenære klima, jordbundens beskaffenhed og landskabets formationer, vinplanten og vinifikationen. Han formulerer sine dogmeregler således: • Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. • Druesorten skal være den lokale Tempranillo. • Udbyttet skal være lavt.• Drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv. • Afstilkning skal foregå i hånden. • Gæringsbeholderne skal være små. • Gæringen skal være relativ kold. • Ingen klaring og filtrering af vinen. Dette er som bekendt det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden, og få andre spanske vine - om nogen - har opnået så stor international anerkendelse som Pingus. Pingus er blevet kendt og agtet overalt, hvor stor vin er på dagsordenen, og ligesom de andre helt store navne rummer Pingus en kvalitet og ultimativ intensitet, der gør den til Peter Sissecks unikke signatur vin. Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 1996 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte, at dette var den største unge rødvin fra Spanien han nogensinde havde smagt, hvorefter han kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate, et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen. Forhåndsinteressen antog hysteriske dimensioner og da endeligt de blot 3.900 flasker kom i handelen 6 dobledes priserne inden 1996 årgangen så dagens lys. Dette gav Peter en uventet chance for at realisere drømmen om at få fod under eget bord, og kort efter gav han delvis slip på tøjlerne hos Hacienda Monasterio, for at forfølge drømmen om at presse Tempranillo til dens ypperste grænse i Ribera del Duero. Peters faste beslutning om at springe ud i vinens verden stammer fra hans barndoms besøg i Bordeaux hos onklen Peter Vinding-Diers. Her lod han sig fascinere af de elementer der indgår i jobbet på en vingård, og selvom Pingus i den grad besidder spansk temperament var og er inspirationen til vinen hentet i Bordeaux nærmere bestemt i det arbejde og de tanker som ligger bag vine som Le Pin og Valandraud. Læs mere her: Dominio De Pingus  

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2013

BESKRIVELSE Flor de Pingus 2013 kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100% Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum25 hl. /ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt til Pingus inden aftapningen på flaske, som sker uden klaring og filtrering. Vinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets og stilforskellene er langt mindre end prisforskellen indikerer. Således har vinen langsom hentet ind på storebror hos den gode Robert Parker, og fra 2004 og frem ligger vurderingen på 95-98 point, mens Pingus i samme periode scorer 98-100 point. Dette fik i 2008 Parkers mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Biodynamisk siden årgang 2005. Rating: Robert Parker: 92 point

Dominio De Pingus Flor De Pingus 2010

BESKRIVELSE Flor de Pingus 2010 kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100% Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum25 hl. /ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt til Pingus inden aftapningen på flaske, som sker uden klaring og filtrering. Vinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets og stilforskellene er langt mindre end prisforskellen indikerer. Således har vinen langsom hentet ind på storebror hos den gode Robert Parker, og fra 2004 og frem ligger vurderingen på 95-98 point, mens Pingus i samme periode scorer 98-100 point. Dette fik i 2008 Parkers mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Biodynamisk siden årgang 2005. Rating: Robert Parker: 95-98 point