Edouard Delaunay Cote D'or Rouge 2018

BESKRIVELSE Edouard Delaunay er et prestigefyldt Bourgogne-hus med en rig historie. Côte d'Or er en ny appellation i Bourgogne og kan indeholde frugt fra Côte de Nuits og Côte de Beaune. Coteau d'Or producerer de mest prestigefyldte vine i verden. Saftig vin, med en smuk tæthed af frugt, drikkelig vin som byder på en masse fornøjelse at drikke. [caption id="attachment_7474" align="alignleft" width="300"] Edouard Delaunay fra DH Wines[/caption] Vingården Edouard Delaunay har eksisteret siden 1893. På det tidspunkt købte Edouard i Nuits-Saint-Georges huset til sin fars burgundiske leverandør, som var vinhandler. I 2017 blev det købt af Laurent Delaunay, grundlæggerens oldebarn. Hans ambition var at gøre det til et smukt Bourgogne-hus, der kombinerer tradition og banebrydende teknologi.

299 kr

Andre kiggede også på

Domaine Méo-Camuzet Rouge Cote D´Or 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne.   MEO CAMUZET   Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Edouard Delaunay Cote D'or Rouge 2018

BESKRIVELSE Edouard Delaunay er et prestigefyldt Bourgogne-hus med en rig historie. Côte d'Or er en ny appellation i Bourgogne og kan indeholde frugt fra Côte de Nuits og Côte de Beaune. Coteau d'Or producerer de mest prestigefyldte vine i verden. Saftig vin, med en smuk tæthed af frugt, drikkelig vin som byder på en masse fornøjelse at drikke. [caption id="attachment_7474" align="alignleft" width="300"] Edouard Delaunay fra DH Wines[/caption] Vingården Edouard Delaunay har eksisteret siden 1893. På det tidspunkt købte Edouard i Nuits-Saint-Georges huset til sin fars burgundiske leverandør, som var vinhandler. I 2017 blev det købt af Laurent Delaunay, grundlæggerens oldebarn. Hans ambition var at gøre det til et smukt Bourgogne-hus, der kombinerer tradition og banebrydende teknologi. EDOUARD DELAUNAY   Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Edouard Delaunay Chardonnay Côte d'Or 2019

BESKRIVELSE Edouard Delaunay Chardonnay Côte d'Or 2019 Chardonnay-druerne til denne vin hentes i 2 områder i Côte d’Or, nemlig fra lavbeliggende parceller i Meursault (64%), som tilfører frugt og dybde, og fra parceller i Auxey-Duresse-dalen, valgt for deres friskhed og mineralitet. Denne diversitet giver mulighed for at finde den rette harmoni mellem finesse, struktur og fylde. Efter en håndplukning og en selektering af klaserne bringes druerne til kælderen og presses umiddelbart efter ankomsten, uden afstilkning. Mosten fra de forskellige parceller gennemgår først en kølig maceration i 24 timer, inden de gæres separat på små træfade (228 l., 15% nye) i 1-3 måneder, med druernes egne gærceller. Derefter bliver de forskellige vine modnet på de samme træfade i 8 måneder med løbende omrøringer. Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapning, med en ganske let filtrering. Bourgogne Chardonnay, Côte d’Or har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er ret åben, med både finesse, bid og friske, florale nuancer (appelsinblomst, akacieblomst, pollen) og frugttoner (citrus, passion). I smagen virker vinen federe, med tydelig karakterer fra Meursault (abrikos, hvide ferskner og hvid chokolade). Man fornemmer også en diskret trækarakter, som giver god kompleksitet. I smagen er vinen kødfuld uden at være tung, med god harmoni mellem de eksotiske noter og sprødheden. En meget spændende hvid Bourgogne!