Kanonkop Pinotage 2019

BESKRIVELSE Kanonkop Estate er kendt for at lave en af de allerbedste Pinotage vine i Sydafrika. Vinstokkene er holdt i ”bush”-stil (små buske), og nogle af planterne er over 50 år gamle. Slottet bruger ingen vanding på bush-vinstokkene. Udbyttet er derfor helt nede på 37 hl. pr. ha. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar (29 grader) i 4-5 dage med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 16-18 måneder på medium brændte franske barriques af eg fra Nevers, hvoraf 75% er nye og resten bruges for anden gang. Det giver en usædvanligt koncentreret og kompleks vin, lidt voldsom først i duften, men med et meget lækkert bid til sidst og med virkelig flot harmoni. Pinotage fra Kanonkop vil egne sig fint til krydrede retter f. eks. i asiatisk stil. OMRÅDET: Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed. PRODUCENTEN: Kanonkop Estate ligger nær Simonsbjerg i Stellenbosch midt i det område, der betragtes som det bedste til rødvine i Sydafrika. Navnet ”Kanonkop” kommer af, at der i det 17. årh. fandtes en kanon på toppen af en skråning på ejendommen (”kopje” fra det hollandske ”bjergtop”), som blev affyret, når europæiske skibe sejlede forbi Table Bay på vej til Cape Town. Landmændene i området var på denne måde klar over, at de skulle læsse oksevognene med deres produkter for at sælge dem til mandskabet på skibene, som efter flere måneder på havet især var vilde efter grøntsager og frugt. Det var oprindeligt parlementsmedlem J. W. Sauer, som købte ejendommen og sønnen Paul Sauer, som senere overtog og drev den i kompaniskab med en af Sydafrikas største rugby-skikkelser, Jan ”Boland” Coetzee. De første slotsaftapninger på stedet stammer fra 1973. I dag er det familiens fjerde generation, som er ved roret. Vinmarkerne på Kanonkop udgør 100 ha. beplantet med 50% Pinotage, 35% Cabernet Sauvignon, 7,5% Merlot og resten med Cabernet Franc. Siden 2002 har Abrie Beeslar, uddannet ønolog på vin- og landbrugsskolen i Stellenbosch, haft ansvaret for vinificeringen. Han overtog jobbet efter den legendariske Beyers Truter og siger selv, at han ikke har lavet ret meget om på traditionen på Kanonkop. Mange mener dog, at han har løftet niveauet på slottet. Måske skyldes det, at han i endnu større grad bruger lang skindkontakt med hyppige omrøringer inden gæring og i det hele taget er tilhænger af at bruge tid og håndarbejde under vinificeringen. KANONKOP   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre.

399 kr

Andre kiggede også på

Kanonkop Kadette Pinotage 2021

BESKRIVELSE Pinotage druerne til denne vin kommer fra vinstokke, som er mellem 5 og 20 år gamle, og udbyttet er gennemsnitligt ca. 50 hl. pr. ha. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time og en overpumpning hver 3. dag. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 14 måneder på 1 år gamle franske barriques af eg fra Nevers. Kadette Pinotage har en kompleks aroma af røde frugter (hindbær, blommer). I smagen er den ret elegant med god frugtsødme og toner af mokka og en smule læder. Den slutter tør men med en god, lang eftersmag, hvor man fornemmer en god tannin. Den kan sagtens tåle at blive modnet i kælderen i 4-5 år. Server den til fjerkræ, kalv, svinekød eller til pastaretter. Prøv den også med en ratatouille eller med krydrede, asiatiskprægede retter.

Kanonkop Pinotage, Black label 2018

BESKRIVELSE Kanonkop Pinotage, Black label 2018 Kanonkop er en vingård ejet af en 4. generation i familien, som er blevet givet videre fra generation til generation og nu er i hænderne på brødrene Paul og Johann Krige. Navnet Kanonkop stammer fra en bakke (kop) på Simonsberg-bjerget ovenfor vingården, hvorfra der i løbet af 1600- og 1700-tallet blev affyret en kanon for at annoncere ankomsten af sejlskibe, der indgik i Table Bay. Lyden af kanonen var signalet til de lokale bønder, der ventede for at foretage den 50-kilometer lange rejse til havnen for at læsse deres vogne med frugt og grøntsager for at bytte deres produkter. De første vine med Kanonkop-mærket blev produceret i 1973. For vinkendere, der er bekendt med de århundreder gamle slotte og domæner i henholdsvis Bordeaux og Bourgogne, kan vingårdens historie virke overraskende ung. For 1973 var året, hvor Kanonkops påstand om en plads i Sydafrikas vinens storhedshistorie begyndte, blot tre år før døden af manden, som vingården skylder alt, hvad den har opnået, og al den anerkendelse, den har opnået: Paul Sauer. Kanonkop Black Label Pinotage 2018 er dyb lilla i farven med rige og fyldige smage af røde og sorte kirsebær, mørke blommer, vilde brombær med søde krydderier og noter af egetræ. De perfekte fløjlsbløde tanniner er flot integreret i vinen og tilføjer en afbalanceret struktur. Den perfekte balance mellem elegance og kompleksitet - jernnæve i en fløjlshandske! KANONKOP

Kanonkop Kadette Rosé Pinotage 2022

BESKRIVELSE Kadette Rosé er det sidste skud på grenen hos Kanonkop Estates og blev lavet for første gang med årgangen 2010 med Pinotage-druer fra husets vinmarker ved kysten nær Stellenbosch. Vinificeringen er klassisk for en rosévin med et kort macerering med skallerne for at opnå farve og en efterfølgende presning. Gæring foregik på temperaturregulerede (15 grader) rustfrie ståltanke og vinen blev aftappet efter en kort periode bundfældning, uden ophold på træ, for at bevare dens aroma og frugtrige karakter. Farven er flot lyserød med orange nuancer . I duften giver den klassiske toner af Pinotage med karakter af hindbær og kirsebær og en god frugtsødme. Smagen er meget liflig med lækre nuancer af vandmelon, granatæbler og vilde kirsebær. I eftersmagen byder Kadette Rosé på dejlige, krydrede og saftige toner. Kadette Rosé vil egne sig fint til fjerkræ, pastaretter med lyse saucer, fisk- eller skaldyr. Også perfekt til et lille glas aperitif. KANONKOP   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Kanonkop Pinotage 2019

BESKRIVELSE Kanonkop Estate er kendt for at lave en af de allerbedste Pinotage vine i Sydafrika. Vinstokkene er holdt i ”bush”-stil (små buske), og nogle af planterne er over 50 år gamle. Slottet bruger ingen vanding på bush-vinstokkene. Udbyttet er derfor helt nede på 37 hl. pr. ha. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar (29 grader) i 4-5 dage med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 16-18 måneder på medium brændte franske barriques af eg fra Nevers, hvoraf 75% er nye og resten bruges for anden gang. Det giver en usædvanligt koncentreret og kompleks vin, lidt voldsom først i duften, men med et meget lækkert bid til sidst og med virkelig flot harmoni. Pinotage fra Kanonkop vil egne sig fint til krydrede retter f.eks. i asiatisk stil. OMRÅDET: Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed. PRODUCENTEN: Kanonkop Estate ligger nær Simonsbjerg i Stellenbosch midt i det område, der betragtes som det bedste til rødvine i Sydafrika. Navnet ”Kanonkop” kommer af, at der i det 17. årh. fandtes en kanon på toppen af en skråning på ejendommen (”kopje” fra det hollandske ”bjergtop”), som blev affyret, når europæiske skibe sejlede forbi Table Bay på vej til Cape Town. Landmændene i området var på denne måde klar over, at de skulle læsse oksevognene med deres produkter for at sælge dem til mandskabet på skibene, som efter flere måneder på havet især var vilde efter grøntsager og frugt. Det var oprindeligt parlementsmedlem J.W. Sauer, som købte ejendommen og sønnen Paul Sauer, som senere overtog og drev den i kompaniskab med en af Sydafrikas største rugby-skikkelser, Jan ”Boland” Coetzee. De første slotsaftapninger på stedet stammer fra 1973. I dag er det familiens fjerde generation, som er ved roret. Vinmarkerne på Kanonkop udgør 100 ha. beplantet med 50% Pinotage, 35% Cabernet Sauvignon, 7,5% Merlot og resten med Cabernet Franc. Siden 2002 har Abrie Beeslar, uddannet ønolog på vin- og landbrugsskolen i Stellenbosch, haft ansvaret for vinificeringen. Han overtog jobbet efter den legendariske Beyers Truter og siger selv, at han ikke har lavet ret meget om på traditionen på Kanonkop. Mange mener dog, at han har løftet niveauet på slottet. Måske skyldes det, at han i endnu større grad bruger lang skindkontakt med hyppige omrøringer inden gæring og i det hele taget er tilhænger af at bruge tid og håndarbejde under vinificeringen. KANONKOP   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre.