Lupe-Cholet - Coteaux Bourguignons Bourgogne 2020

BESKRIVELSE Côteaux Bourguignons fra Lupé-Cholet er sammensat af Pinot Noir (70%) og Gamay fra forskellige vinmarker i Bourgogne. Efter høsten er druerne gæret på ståltanke med en lille andel hele klaser. Alt dette for at tilføre vinen god aroma og frugtkarakter fra begge druesorter. Vinen bliver derefter presset skånsomt med luftpresse for at undgå aggressiv tannin. En modning med bundfald i 7-8 måneder på ståltanke bevarer frugtstilen og umiddelbarheden. Vinen har en flot, lys, rubinrød farve. Duften er meget åben med toner af røde kirsebær, ribs, hyben og en smule lakridsrod. Smagen er liflig, med god struktur og slutter med ristede toner og lidt marcipan. Côteaux Bourguignons egner sig fint til en buffet eller reception, til en skovtur, til grønsagsretter (ratatouille) til grillet eller stegt fjerkræ, svinekød eller kalv. Prøv den også til ikke alt for modne hvidskimmeloste. Vinen er bedst i sin ungdom. Serveres ved 15° to 17°C.

139 kr

Andre kiggede også på

Lupe-Cholet - Coteaux Bourguignons Bourgogne 2020

BESKRIVELSE Côteaux Bourguignons fra Lupé-Cholet er sammensat af Pinot Noir (70%) og Gamay fra forskellige vinmarker i Bourgogne. Efter høsten er druerne gæret på ståltanke med en lille andel hele klaser. Alt dette for at tilføre vinen god aroma og frugtkarakter fra begge druesorter. Vinen bliver derefter presset skånsomt med luftpresse for at undgå aggressiv tannin. En modning med bundfald i 7-8 måneder på ståltanke bevarer frugtstilen og umiddelbarheden. Vinen har en flot, lys, rubinrød farve. Duften er meget åben med toner af røde kirsebær, ribs, hyben og en smule lakridsrod. Smagen er liflig, med god struktur og slutter med ristede toner og lidt marcipan. Côteaux Bourguignons egner sig fint til en buffet eller reception, til en skovtur, til grønsagsretter (ratatouille) til grillet eller stegt fjerkræ, svinekød eller kalv. Prøv den også til ikke alt for modne hvidskimmeloste. Vinen er bedst i sin ungdom. Serveres ved 15° to 17°C.  

Lupe-Cholet 2018 Pinot Noir Cote Dor Bourgogne

BESKRIVELSE Lupé-Cholet henter druerne til deres Bourgogne Côte d’Or fra forskellige vinmarker i både Côte-de-Nuits og Côte-de-Beaune. Vinen samler derfor både de dybe og krydrede toner fra det nordlige og de mere frugtrige og velouragtige nuancer fra det sydlige. En diversitet, som giver god balance. Vinen er gæret på klassiske burgunske åbne kar af træ med løbende omrøringer, og efter presningen gennemgår den en malolaktisk gæring. Modningen foregår på en kombination af store tanke og træfade af 228 l. og varer i 12 måneder. Aftapningen foretages uden klaring eller filtrering. Bourgogne Côte d’Or fra Lupé-Cholet har en flot, rubinrød farve. Duften byder på stor frugtkoncentration med nuancer af mørke bær (kirsebær, solbær, vilde brombær) og mørke krydderier (bl.a. sort peber). Smagen er fint udviklet og afrundet, med en god harmoni mellem styrke, alkohol og finesse. Vinen slutter med ret delikate og charmerende toner. Den har desuden et godt modningspotentiale. Brug den til lam, kalv eller and samt til milde oste. Serveres v. 14-16 grader

Lupe-Cholet 2020 Pinot Noir Cote D´Or Bourgogne

BESKRIVELSE Lupé-Cholet henter druerne til deres Bourgogne Côte d’Or fra forskellige vinmarker i både Côte-de-Nuits og Côte-de-Beaune. Vinen samler derfor både de dybe og krydrede toner fra det nordlige og de mere frugtrige og velouragtige nuancer fra det sydlige. En diversitet, som giver god balance. Vinen er gæret på klassiske burgunske åbne kar af træ med løbende omrøringer, og efter presningen gennemgår den en malolaktisk gæring. Modningen foregår på en kombination af store tanke og træfade af 228 l. og varer i 12 måneder. Aftapningen foretages uden klaring eller filtrering.                 Bourgogne Côte d’Or fra Lupé-Cholet har en flot, rubinrød farve. Duften byder på stor frugtkoncentration med nuancer af mørke bær (kirsebær, solbær, vilde brombær) og mørke krydderier (bl.a. sort peber). Smagen er fint udviklet og afrundet, med en god harmoni mellem styrke, alkohol og finesse. Vinen slutter med ret delikate og charmerende toner. Den har desuden et godt modningspotentiale. Brug den til lam, kalv eller and samt til milde oste. Serveres v. 14-16 grader   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud FØR alle andre: