Lupe Cholet, Gevrey-Chambertin, Clos Prieur 2016

Lupé-Cholet har i mange år samarbejdet med en vinbonde på Clos Prieur-marken i Gevrey-Chambertin. Nu dyrker og høster Lupé-Cholet selv druerne. Vinificeringen følger klassiske Bourgogne-metoder med håndplukning, lang gæring i åbne trækar og daglige omrøringer. Vinen modnes i 228 liters egetræsfade (40% nye) i 16 måneder, hvilket giver ekstra kompleksitet. Gevrey-Chambertin "Clos Prieur" har nuancer af vilde bær i duften og smagsnoter af morkler, krydderier, lakrids og vanilje. Den har en god struktur og tannin, hvilket giver potentiale for 10-12 års lagring. I sin ungdom dominerer frugtrige og delikate nuancer. Vinen passer til grillet rødt kød, vildt eller milde oste. Prøv den også til lammekølle. Serveringstemperatur: ca. 16°. Brug store glas til denne Bourgogne.

599 kr