Maranges 1er Cru Clos Roussots 2021

Sorines Clos Roussots er en klassisk, super-charmer af en rød Bourgogne, hvor man i Bourgogne-perspektiv får imponerende valuta for skillingen.

359,-320 kr

Andre kiggede også på

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Santenay 1er Cru Clos Rousseau 2021

Gauffroys Santenay 1. Cru Clos Rousseau er klassisk i sit udtryk. Mørk i farven, rig på tannin og struktureret. I modsætning til 'kommune-vinene' fra området der viser tydelige bærnoter i bouqueten, viser 1er cru'en her lidt mere blomster noter i sin undom. Med lidt alder vil vinen vise de mørkere noter lidt tydeligt og kendetegnet for Santenay er rabarber. Kan sagtens ligge op til 5-10 år fra høståret og vil kun blive bedre.Oplagt til et godt stykke kød, fjerkræ eller ost

Domaine Georges Lignier, Morey-Saint-Denis 1er Cru Clos des Ormes 2020

Lignier ejer halvdelen af denne fine 1. Cru, der støder op til Grand Cru Clos de la Roche. Vinstokkene er 50 år gamle, og giver her en vin, der er ærketypen på en 1. Cru fra den nordlige ende af Morey Saint Denis. Farven er klar og glansfuld Bourgogne-rød. Smagen er fyldig og silkeagtig og med et væld af intense sorte bær. Eftersmagen er silkeagtig intens og lang. Klassisk og elegant Bourgogne på et højt niveau.

Domaine Bachey-Legros, Santenay 1er Cru Clos Rousseau 2019

Clos Rousseau befinder sig i den sydligste ende af Santenay, hvor jorderne er er dybe og rødlige på en undergrund af bajociansk mergel, der mest ses i Côte de Nuits. Vinen stammer fra tre parceller i denne 1. Cru, Le Petit Rousseau med vinstokke plantet i 1955, Le Grand Clos Rousseau med vinstokke plantet i 1980, og Les Fourneaux med vinstokke plantet i 1914! Farven er dybrød, duften intens og næsten sødmefuld. Smagen fyldig og cremet med fornem koncentration og struktur nedenunder.

Santenay 1'er Cru, Clos Rousseau 2021

Girardins "Clos Rousseau" står med en transparent rød farve og nuancerede, intense aromaer af røde kirsebær, jordbær, ribs, viol, skovbund og våde sten. I munden ruller den charmerende og middelfygtige frugt sig silkeblødt og yderst elegant over tungen