Marques de Vargas Reserva 2015

Dejlig kraftig Reserva fra Marqués de Vargas. Denne rødvin er lavet på 85% Tempranillo, 10% Mazuelo og 5% Garnacha, dyrket på "Pradolagar," en 50 hektar stor vinmark med 35 år gamle vinstokke. Druerne høstes manuelt fra midten af september til starten af oktober. Efter høsten gæres druerne 11-13 dage på ståltanke ved 29-30 grader. Vinen lagres derefter 20 måneder på fransk, amerikansk og russisk egetræsfade, hvoraf 20% er nye. Vinen har en rubinrød farve med noter af modne røde frugter, sødlige krydderier og en balsamisk eftersmag. Tanninerne er elegante og behagelige. Server vinen ved 17-18 grader og dekanter den inden servering. Marqués de Vargas Reserva passer godt til grillet rødt kød, kraftige retter eller oste.

199 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 2009

Marqués de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial er en af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen stammer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat og lagres 28 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Herefter blandes vinene og lagres 6 måneder i cementkar, efterfulgt af mindst 3 år på flaske. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant, og duften byder på nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. En vin i perfekt harmoni. Ygay kan holde 40-50 år og udvikle større kompleksitet. Ved nydelse i sin ungdom anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et særligt navn i Rioja, grundlagt af Luciano de Murrieta i 1844. Ejendommen Ygay, købt i 1878, er nu et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres kun fem vine, herunder de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. 2016 vinder af 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.

Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2014

Dalmau 2016 er en af de mest elegante årgange fra Murrieta. Vinen er lavet på Tempranillo, Graciano og 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke fra 'Canajas' i 465 meters højde. Den kalkrige jordbund og Murrietas arbejde giver et lavt høstudbytte med koncentrerede druer. Druerne sorteres enkeltvis, og vinen gærer ved 24 grader i ståltanke. Efterfølgende lagres vinen 19 måneder på nye franske egetræsfade og 3 år på flaske. Dalmau adskiller sig med et beskedent fadpræg og intensitet fra de gamle Cabernet Sauvignon-druer. Aromaen har noter af solbær, brombær, paprika og mokka, mens smagen domineres af Tempranillo med rød, mørk og krydret frugt, svesker, tobak og cedertræ. Modne tanniner og Tempranillos høje syreindhold giver balance og en kompleks eftersmag. Serveres med kvalitetskød som rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone. Iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. 94-95 point - Robert Parker/The Wine Advocate, juni 2019 95 point og testvinder i Reserva-test - Din Vinguide, august 2020

Marques de Vargas Reserva 2015

Dejlig kraftig Reserva fra Marqués de Vargas. Denne rødvin er lavet på 85% Tempranillo, 10% Mazuelo og 5% Garnacha, dyrket på "Pradolagar," en 50 hektar stor vinmark med 35 år gamle vinstokke. Druerne høstes manuelt fra midten af september til starten af oktober. Efter høsten gæres druerne 11-13 dage på ståltanke ved 29-30 grader. Vinen lagres derefter 20 måneder på fransk, amerikansk og russisk egetræsfade, hvoraf 20% er nye. Vinen har en rubinrød farve med noter af modne røde frugter, sødlige krydderier og en balsamisk eftersmag. Tanninerne er elegante og behagelige. Server vinen ved 17-18 grader og dekanter den inden servering. Marqués de Vargas Reserva passer godt til grillet rødt kød, kraftige retter eller oste.

Marques de Vargas Hacienda Pradolagar 2015

Manuel udvælgelse af druer i 15 kg kasser. Kun 2.500 liter vin lagret på nye russiske og franske egetræsfade. Marques de Vargas bruger bæredygtigt landbrug uden herbicider eller pesticider. Vinen er traditionelt lavet med moderne teknologi og aftappet uden klaring og filtrering. Vingård: "La Victoria" (3,3 ha) med 50 år gamle vinstokke på ler- og kalkholdig jord. Druer: 52% Tempranillo, 35% Cabernet Sauvignon, 8% Garnacha, 2% Maturana, 3% Graciano. Fremstilling: Klassisk afstilkning. Gæring i 3.000 kg rustfri ståltank i 15 dage ved 31ºC. Daglig overpumpning og stansning med 20 dages maceration. Lagring: Malolaktisk gæring i tanke og tønder. 24 måneders lagring på nye franske og russiske egetræsfade. Almindelige skatter hver 4. måned i begyndelsen og hver 6. måned derefter. Aftappet: Januar 2018 Produktion: 3.000 flasker (750 ml) Alkohol: 14% Årgang 2015: Fremragende D.O.Ca. Rioja. Gunstigt klima med fremragende vegetativ og hygiejnisk tilstand, moderate produktionsudbytter. Smagsnoter: Rubinrød farve, intens aroma med balsamico, krydderi, mynte, trøffel og sød baggrund. God struktur, rund og bred med elegante, polerede søde tanniner. Serveringstemperatur: 17-18ºC. Anbefales dekanteret inden servering.