Mille Vite Langhe Nebbiolo DOC 2021

BESKRIVELSE Mille Vite Langhe Nebbiolo, hvor druerne er først afstilket og knust inden kold premaceration over 3 dage i rustfrie stålkar. Så er gæring sket ved forholdsvis lav temperatur for at undgå en overdreven tanninekstraktion. Efter endt gæring er der sket en kort eftermaceration i en uge, hvorefter vinen er presset og har lagret 7 måneder på barriques, heraf 50% nye fade og fade anvendt 2-3 gange før. Hvor er Nebbiolo land et dejligt land … virkelig arketypisk med læderpisk, strenge violer, en dejlig luftig blomsterbukket i det hele taget, æter, mynte og en lille rund fadnote. Frugten er klart hindbær, ribs og rabarber, lidt balsamiske noter og let mælkechokolade. Hvor smager den godt … ren streng frugt og masser af tørhed. Det er ribs, hindbær og rabarber, virkelig pågående i frugten, der sker frisk og pivskarp med en lemonbitter mineralitet. Syren er som sidst vild, måske endda et piskesmæld mere smertelig, men heldigvis på den gode måde. Eftersmagen er lys, fint og næsten sart med denne balsamiske, sødbitre nerve.

219 kr

Andre kiggede også på

Mille Vite Langhe Nebbiolo Special Edition DOC 2021

BESKRIVELSE Mille Vite Langhe Nebbiolo, hvor druerne er først afstilket og knust inden kold premaceration over 3 dage i rustfrie stålkar. Så er gæring sket ved forholdsvis lav temperatur for at undgå en overdreven tanninekstraktion. Lagret på 225 l renoveret franske fade. Bør nydes ved 14-16 gr. Hvor er Nebbiolo land et dejligt land … virkelig arketypisk med læderpisk, strenge violer, en dejlig luftig blomsterbukket i det hele taget, æter, mynte og en lille rund fadnote. Frugten er klart hindbær, ribs og rabarber, lidt balsamiske noter og let mælkechokolade. Hvor smager den godt … ren streng frugt og masser af tørhed. Det er ribs, hindbær og rabarber, virkelig pågående i frugten, der sker frisk og pivskarp med en lemonbitter mineralitet. Syren er som sidst vild, måske endda et piskesmæld mere smertelig, men heldigvis på den gode måde. Eftersmagen er lys, fint og næsten sart med denne balsamiske, sødbitre nerve. Meget lækker rødvin. MILLE VITE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Langhe Doc Nebbiolo 2020 - Mauro Marengo

"Nebbiolo tager måske sit navn fra den tåge, der opstår i høstperioden eller måske fra det tynde lag af støv, der omsvøber (?) den modne drue ... men en ting er sikkert: intet ødelægger dens berømmelse, et garantisymbol for dette område..." Etiketten vise

Mille Vite Langhe Nebbiolo DOC 2021

BESKRIVELSE Mille Vite Langhe Nebbiolo, hvor druerne er først afstilket og knust inden kold premaceration over 3 dage i rustfrie stålkar. Så er gæring sket ved forholdsvis lav temperatur for at undgå en overdreven tanninekstraktion. Efter endt gæring er der sket en kort eftermaceration i en uge, hvorefter vinen er presset og har lagret 7 måneder på barriques, heraf 50% nye fade og fade anvendt 2-3 gange før. Hvor er Nebbiolo land et dejligt land … virkelig arketypisk med læderpisk, strenge violer, en dejlig luftig blomsterbukket i det hele taget, æter, mynte og en lille rund fadnote. Frugten er klart hindbær, ribs og rabarber, lidt balsamiske noter og let mælkechokolade. Hvor smager den godt … ren streng frugt og masser af tørhed. Det er ribs, hindbær og rabarber, virkelig pågående i frugten, der sker frisk og pivskarp med en lemonbitter mineralitet. Syren er som sidst vild, måske endda et piskesmæld mere smertelig, men heldigvis på den gode måde. Eftersmagen er lys, fint og næsten sart med denne balsamiske, sødbitre nerve. Meget lækker rødvin Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Mille Vite Piemonte Grignolino – DOC 2021

BESKRIVELSE Navnet Grignolino stammer fra ordet grignole, som betyder mange kerner eller mange sten på lokalt piemontisk dialekt. De mange sten i druen bidrager netop til de stærke og bitre tanniner, hvorfor man normalt presser druen meget blidt og langsomt for at mindske tanninerne noget. Mille Vites Grignolino er lavet efter Fauxrouge metoden … og Fauxrouge betyder jo  falsk rød på fransk. Det er en metode, der bruges til at fremstille lette, duftende og letdrikkelige rødvine. Ved denne metode reduceres tanninekstraktionen uden, at vinen mister sin kompleksitet. Jævnfør regler, så skal en Piemonte DOC Grignolino indeholde mindst 80% Grignolino og det gør denne netop, mens de øvrige 20% består af 19% Barbera og 1% Albarossa, der begge er gæret som almindelige rødvine og derefter lagret i egetræ i 4 måneder. Her er selve Grignolino delen af vinen lavet ved en meget kort maceration og så gæring uden skindet, hvilket også giver en meget lys vin. Den er så efterfølgende lagret på rustfri ståltank. Efter endt gæring er mosten så blandet med Barbera og  Albarossa, har lagret en måned og blev derefter flasket uden filtrering. Der er lavet 2.400 flasker. Nøj, hvor er vinen charmerende … og det er en vin, som man burde drikke i skyggen under et gammelt oliventræ, men man skriver på en roman om kærlighed. I næsen er det straight-on kærlighedseliksir af frisk, sødlig frugt … jordbær, tranebær, læder, let lakrids, mynte, godt med røde blomster og violer og  Det er en lys, let og læskende vin … nærmest som en ubekymret, sjov og legesyg Nebbiolo. I munden er der samme lette og ubekymrede drikkeglæde … har virkelige denne legesyge, læskende og saftige side. Det er jordbær, hindbær samt lyse, søde kirsebær, noget lemon/grapeagtig bitterhed og måske endda noget Campari, men heldigvis doseret beskedent, hvorved det fortsat er let, feminint og easy drikbart. MILLE VITE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD