Pio Cesare Dolcetto d’Alba 2022, Piemonte

BESKRIVELSE Er man til ærke klassisk vin fra det dejlige Piemonte i Italien, så er Pio Cesare det helt rigtige valg for dig. Pio Cesare er en anerkendt vingård beliggende i Piemonte-regionen i Italien. Det har en rig historie, der strækker sig over 140 år og har fået et ry for at producere exceptionelle vine. Vingården blev grundlagt i 1881 af Cesare Pio, en passioneret og visionær vinmager. Cesare Pio blev født i Alba, en by i hjertet af Langhe-regionen, som er kendt for sine vinmarker og vine. Med en dyb forståelse af det lokale terroir satte Cesare Pio sig for at skabe vine, der ville afspejle regionens unikke karakter. I dag ledes Pio Cesare af Pio Boffa, den fjerde generation af familien, der fører tilsyn med vingården. Han fortsætter med at opretholde de værdier og traditioner, der er etableret af sine forgængere, mens han samtidig omfavner innovation. Vingården ejer vinmarker i nogle af de mest prestigefyldte områder i Langhe-regionen, herunder Barolo, Barbaresco og Alba, hvilket giver dem mulighed for at hente druer fra førsteklasses lokationer. Dyb og smagfuld vin med massere af skønne aromaer. Pio Cesare er om noget et kvalitetsstempel! Dolcetto er en Italiensk drue der har en god balance mellem syre og sødme og er kendt for at producere vine med en masse frugt og skøn struktur. Næsen er levende og indbydende med aromaer af modne røde og sorte frugter. Forvent noter af brombær, kirsebær, blommer og hindbær, der giver et udbrud af friskhed. Der kan også være antydninger af violer og blomstrede undertoner, hvilket tilføjer et delikat touch. På ganen viser vinen en mellemfyldig struktur. Vinen byder på smag af saftige brombær, kirsebær og blommer, der giver en frugt-fremad profil. Frugtsmagene suppleres af hints af krydderier, såsom sort peber og et strejf af lakrids. Vinens tanniner er bløde og imødekommende, hvilket giver en glat tekstur og en behagelig mundfornemmelse. Den udviser en forfriskende syrlighed, der afbalancerer frugtsmagene og tilføjer liv til den overordnede smag. Vinen har en relativt kort til medium finish, hvor frugtsmagen dvæler i ganen.

159 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare Barbaresco 2019, Piemonte

Pio Cesares Barbaresco er altid et fortrinligt billede på Pio Cesares formåen i Barbaresco, nærmere bestemt Il Bricco og San Stefanetto-markerne i Tresio-kommunen, der ligger højere end områdets andre to kommuner. Samtidig ligner jordbunden til forveksling den i Barolos Serralunga d´Alba, og vinen har derfor meget af den samme karaktér men opnår hurtigt en endnu mere fløjlsblød struktur. Høst og vinificering Druerne til vinen høstes som altid ved håndkraft og kan derfor allerede i vinmarken sorteres benhårdt, inden turen går til vinhuset med afstilkning af klaserne og gæring i temperaturkontrollerede ståltanke med skindkontakt i 25-30 dage. 35% af vinen lagres derefter i små barriques (225 liter) af nyt fransk egetræ i 30 måneder. De resterende 65% lagres på store 2000-liters egetræsfade (botti) af fransk egetræ, hvorefter vinen er tappet på flaske og har hvilet yderligere et halvt års tid i Pio Cesares kældre indtil frigivelsen. Aroma og smag Vinen har en flot farve med en teglstensrød kant, der matcher dens Barbaresco-suveræne aroma af roser, jordbær, blommer, tjære, orangeskal, skovbund og tørrede krydderurterl. På tungen breder der sig straks en rank, rød frugt i en cremet tekstur og i eftersmagen god syrestruktur, der også lover helt forrygende for vinens liv på den lange bane. Med Nebbiolo kommer man ikke uden om de kraftige tanniner, skønt de er fine og i flot balance. Derfor fortjener denne Barbaresco at blive serveret i selskab med god mad af de bedste råvarer, som det vil fremgå af eksemplerne nedenfor. Serveringsforslag Servér vinen til cremede pastaretter med stegte svampe og salvie, måske centreret om et stykke grillet kalv eller til gode udskæringer af oksekød serveret med rodfrugter. Vinen bør iltes 3-4 timer før servering og kan gemmes op til 20 år fra høståret. Hvis man skrev en lærebog om, hvordan en klassisk Barbaresco skal smage, ville denne vin stå på side 1! Anmeldelser og point 95 point - James Suckling, august 2022 This is a very typical Barbaresco, with a solid core of fruit. Lots of strawberries, cedar and chewy tannins. Full and structured. Excellent length, with the tannins kicking in at the end. This needs at least four or five years of bottle age. Try after 2027.   PIOCESARE

Pio Cesare Barbera d'Alba 2020

BESKRIVELSE Her er den så, Pio Cesares pragteksempel på, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan lave seriøs og kompleks madvin på Barbera-druen! Vinen er lavet på en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder. I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl.a. violer, ribs, brombær, engelsk lakrids og ristede kakaobønder. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance. Alt i alt en lækker og umiddelbar Barbera-vin med høj drikkeglæde, som vokser markant i selskab med god mad. Det kunne f.eks. være pastaretter, grillet gris, fjerkræ eller Boeuf Bèarnaise, der med sin syrlighed vil passer perfekt til Barbera. Servér ved 14-16 grader. Buon appetito!  Pio Cesare Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Pio Cesare Nebbiolo Langhe 2020, Piemonte

BESKRIVELSE Om Pio Cesare Langhe Nebbiolo 100% Nebbiolo fra kommunerne Diano d'Alba, La Morra og Barolo er den ene og eneste ingrediens i denne store Langhe-vin, der er noget af det tætteste, man som vinnyder kommer på smagen af Barolo, uden det fremgår af vinens etiket. Og pris... Vinificering At Langhe Nebbiolo er en seriøs vin mærkes også i vinhuset, hvor den modtager al den kærlighed og tid, der kendetegner den kvalitet, Pio Cesare er berømt for. Straks efter ankomst til vinhuset afstilkes druerne og hældes så til gæring i temperaturkontrollerede ståltanke med 12 dages skindkontakt. Herefter lagres vinen 30 måneder på fransk eg. 20 % lagres i små, nye bariques ( 225 liter) og 80 % i 2000 og 5000 liters træbeholdere. Aroma og smag Fra starten byder aromaen på klassiske Nebbiolo-dyder som rosmarin, gran og lidt tjære fra fadet. I smagen er vinen saftig med noter af modne kirsebær, orangeskal, lakrids, mentol og ristede, orientalske krydderier. Teksturen er i fornem balance med kølig, forførende frugt på den anden side og tannisk vildskab med klassisk italiensk tørstof i eftersmagen. Serveringsforslag En flot vin til f.eks. grillet gris og fjerkræ samt til lasagne eller andre klassiske italienske kød- og svamperetter. Vinen kan med fordel iltes 2-3 timer før servering og gemmes op til 10 år fra høståret. Anmeldelser og point 91 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2022 "This is a pretty wine with lots of energy and a bright, tonic personality. Perfect for lean cuts of veal or pork, the Pio Cesare 2019 Langhe Nebbiolo offers a straight-shooting succession of easy fruit aromas, cassis, rose and pencil shavings. It’s all delivered over a lean-bodied mouthfeel." PIOCESARE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Pio Cesare Dolcetto d’Alba 2022, Piemonte

BESKRIVELSE Er man til ærke klassisk vin fra det dejlige Piemonte i Italien, så er Pio Cesare det helt rigtige valg for dig. Pio Cesare er en anerkendt vingård beliggende i Piemonte-regionen i Italien. Det har en rig historie, der strækker sig over 140 år og har fået et ry for at producere exceptionelle vine. Vingården blev grundlagt i 1881 af Cesare Pio, en passioneret og visionær vinmager. Cesare Pio blev født i Alba, en by i hjertet af Langhe-regionen, som er kendt for sine vinmarker og vine. Med en dyb forståelse af det lokale terroir satte Cesare Pio sig for at skabe vine, der ville afspejle regionens unikke karakter. I dag ledes Pio Cesare af Pio Boffa, den fjerde generation af familien, der fører tilsyn med vingården. Han fortsætter med at opretholde de værdier og traditioner, der er etableret af sine forgængere, mens han samtidig omfavner innovation. Vingården ejer vinmarker i nogle af de mest prestigefyldte områder i Langhe-regionen, herunder Barolo, Barbaresco og Alba, hvilket giver dem mulighed for at hente druer fra førsteklasses lokationer. Dyb og smagfuld vin med massere af skønne aromaer. Pio Cesare er om noget et kvalitetsstempel! Dolcetto er en Italiensk drue der har en god balance mellem syre og sødme og er kendt for at producere vine med en masse frugt og skøn struktur. Næsen er levende og indbydende med aromaer af modne røde og sorte frugter. Forvent noter af brombær, kirsebær, blommer og hindbær, der giver et udbrud af friskhed. Der kan også være antydninger af violer og blomstrede undertoner, hvilket tilføjer et delikat touch. På ganen viser vinen en mellemfyldig struktur. Vinen byder på smag af saftige brombær, kirsebær og blommer, der giver en frugt-fremad profil. Frugtsmagene suppleres af hints af krydderier, såsom sort peber og et strejf af lakrids. Vinens tanniner er bløde og imødekommende, hvilket giver en glat tekstur og en behagelig mundfornemmelse. Den udviser en forfriskende syrlighed, der afbalancerer frugtsmagene og tilføjer liv til den overordnede smag. Vinen har en relativt kort til medium finish, hvor frugtsmagen dvæler i ganen.   PIOCESARE