Pio Cesare Fides Barbera D’alba 2020 Piemonte

Pio Cesare Fides Barbera d’Alba 2016 er en udsøgt vin, hvor druerne stammer fra marken Colombaro nær Ornato i Serralunga d’Alba. Fra 2017-årgangen kommer druerne fra de ældste vinstokke på marken Mosconi i Monforte d’Alba. Efter høst og selektering gærer og macererer vinen i ståltanke i 25 dage. Den lagrer derefter 18 måneder, primært i store 2. 000 liter botti og delvist i franske 225 liter barriques. Vinen har en krydret fylde med noter af fed frugt, våde fade, tjære, flæsk, grafit, blæk, kul, merian, brombær, tranebær, ribs, blommer, knust sten, tobak, læder samt kanel og vanilje fra fadene. Smagen byder på blåbær, sorte kirsebær, frisk frugt, en vis bitterhed, rund og saftig med jord, skovbund og en vis fedme. Vinen er blød uden tanniner, men kompleks, intens og muskuløs på en balanceret måde. En flot Barbera.

479 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare Barbera d'Alba 2021

Pio Cesares vin demonstrerer, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan skabe en kompleks madvin på Barbera-druen. Vinen er fremstillet af de bedste Barbera-druer fra marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt, og vinen gennemgår temperaturstyret gæring med 15 dages skindkontakt for ekstra dybde og tannin. 70% af vinen lagres på store franske egetræsfade og 30% på små 225-liters barriques i 12 måneder. Vinen har en intens blækfarve og dufter af violer, ribs, brombær, lakrids og ristede kakaobønner. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, der giver præcision, saftighed og balance. En lækker Barbera-vin med høj drikkeglæde, som passer godt til pastaretter, grillet gris, fjerkræ eller Boeuf Bèarnaise. Servér ved 14-16 grader. Buon appetito! Pio Cesare

Pio Cesare Barbaresco 2019, Piemonte

Pio Cesares Barbaresco er et fremragende eksempel på vinhusets ekspertise i Barbaresco, især fra Il Bricco og San Stefanetto-markerne i Tresio. Jordbunden minder om Barolos Serralunga d'Alba, hvilket giver vinen en lignende karakter med en hurtigere opnået fløjlsblød struktur. Druerne høstes manuelt og sorteres nøje. Efter afstilkning gæres de i temperaturkontrollerede ståltanke med skindkontakt i 25-30 dage. 35% af vinen lagres i nye franske barriques i 30 måneder, mens de resterende 65% lagres på store franske egetræsfade. Vinen hviler yderligere et halvt år i Pio Cesares kældre inden frigivelse. Vinen har en teglstensrød kant og aromaer af roser, jordbær, blommer, tjære, orangeskal, skovbund og tørrede krydderurter. Smagen byder på rød frugt i en cremet tekstur med god syrestruktur og balancerede tanniner. Denne Barbaresco er ideel til cremede pastaretter med stegte svampe og salvie, grillet kalv eller oksekød med rodfrugter. Vinen bør iltes 3-4 timer før servering og kan gemmes op til 20 år fra høståret. 95 point - James Suckling, august 2022: "Typisk Barbaresco med solid frugtkern. Masser af jordbær, cedertræ og chewy tanniner. Fuldkrops og struktureret. Fremragende længde med tanniner, der træder frem til sidst. Bør gemmes mindst fire-fem år. Prøv efter 2027."

Pio Cesare Barbera d'Alba 2020

Pio Cesares vin demonstrerer, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan skabe en kompleks madvin på Barbera-druen. Vinen er fremstillet af de bedste Barbera-druer fra marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt, og vinen gennemgår temperaturstyret gæring med 15 dages skindkontakt for ekstra dybde og tannin. 70% af vinen lagres på store franske egetræsfade og 30% på små 225-liters barriques i 12 måneder. Vinen har en intens blækfarve og dufter af violer, ribs, brombær, lakrids og ristede kakaobønner. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, der giver præcision, saftighed og balance. En lækker Barbera-vin med høj drikkeglæde, som passer godt til pastaretter, grillet gris, fjerkræ eller Boeuf Bèarnaise. Servér ved 14-16 grader. Buon appetito! Pio Cesare

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.