Pio Cesare Fides Barbera D’alba 2020 Piemonte

Pio Cesare Fides Barbera d’Alba 2016 er en udsøgt vin, hvor druerne stammer fra marken Colombaro nær Ornato i Serralunga d’Alba. Fra 2017-årgangen kommer druerne fra de ældste vinstokke på marken Mosconi i Monforte d’Alba. Efter høst og selektering gærer og macererer vinen i ståltanke i 25 dage. Den lagrer derefter 18 måneder, primært i store 2. 000 liter botti og delvist i franske 225 liter barriques. Vinen har en krydret fylde med noter af fed frugt, våde fade, tjære, flæsk, grafit, blæk, kul, merian, brombær, tranebær, ribs, blommer, knust sten, tobak, læder samt kanel og vanilje fra fadene. Smagen byder på blåbær, sorte kirsebær, frisk frugt, en vis bitterhed, rund og saftig med jord, skovbund og en vis fedme. Vinen er blød uden tanniner, men kompleks, intens og muskuløs på en balanceret måde. En flot Barbera.

479 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare Il Nebbio Langhe 2022, Piemonte

Pio Cesare er en historisk vingård i Piemonte, Italien, grundlagt i 1881. Vingården, nu ledet af fjerde generation, Pio Boffa, kombinerer tradition og innovation. De ejer vinmarker i prestigefyldte områder som Barolo, Barbaresco og Alba. Denne vin er en blanding af Nebbiolo og Pinot Nero. Den har en duft af kirsebær og hindbær med noter af rosenblade og jord. Smagen byder på røde frugter, kanel og nelliker, medium krop, velintegrerede tanniner og afbalanceret syre. Afslutningen er lang og dvælende. PIOCESARE

Pio Cesare Barolo Ornato 2017, Piemonte

Pio Cesare Barolo Ornato stammer fra den familieejede Cascina Ornato i Serralunga d'Alba, en af de mest prestigefyldte marker i Barolo. Druerne udvælges nøje hvert år for at skabe en vin, der er tro mod sit terroir. Vinen gæres ved høje temperaturer og lagres i 30 måneder, heraf 18 i franske barriques, hvilket giver den kraft og fylde. Aromaen er intens med noter af kirsebær, jordbær, roser, tjære, appelsinskal, pipetobak, vanilje og nødder. Smagen byder på læder, skovbund, svampe og tørrede blomster. Tanninerne fra Nebbiolo er kraftige, men allerede fine og modne. Ornato Barolo passer godt til kraftfulde retter som vilde fjerkræ, braiseret oksekød eller intens risotto med svampe. Den kan nydes nu eller gemmes i 5-15 år. Hvis den serveres ung, anbefales det at dekantere den et par timer før servering ved 15-17 grader. 94 point - Robert Parker Wine Advocate, juni 2021. "Pio Cesare 2017 Barolo Ornato udviser en rigere tekstur og mere koncentrerede frugtsmage sammenlignet med andre Nebbiolo-baserede vine i porteføljen. Mørk cassis og brombær følges af lakrids og røg. Rustne søm, jord og kandiseret appelsinskal er også tydelige. Vinen har struktur og dybde, der vil hjælpe den med at modnes yderligere i kælderen." PIOCESARE

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022, Piemonte

Vietti Barbera D´Alba Trevie DOC 2022 Barbera d’Alba ”Trevie” er fremstillet af 100% Barbera-druer, hovedsageligt hentet fra tre forskellige vinmarker i Monforte, Castiglione Falletto og La Morra, deraf navnet ”3 vinmarker”, men også fra andre landsbyer i Langhe. Vinstokkenes alder varierer mellem 25-40 år, og jordbunden er generelt kalk- og lerholdig, en klassisk sammensætning for området. Gæringen foregår på ståltanke og varer omkring 2 uger med daglige overpumpninger og omrøringer. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring, også på ståltanke. Vinen modnes i cirka 12-15 måneder på en kombination af barriques, store træfade og ståltanke. Barbera ”Trevie” har en klar, rubinrød farve og aromaer af modne kirsebær og blommer med et strejf af vanilje. Smagen er velafbalanceret mellem friskhed, frugt og struktur med en flot afrundet eftersmag, hvor en diskret trækarakter kan anes. Den serveres ideelt til charcuteri, pasta, grøntsager, supper, samt kalv, gris eller kylling.

Pio Cesare Fides Barbera D’alba 2020 Piemonte

Pio Cesare Fides Barbera d’Alba 2016 er en udsøgt vin, hvor druerne stammer fra marken Colombaro nær Ornato i Serralunga d’Alba. Fra 2017-årgangen kommer druerne fra de ældste vinstokke på marken Mosconi i Monforte d’Alba. Efter høst og selektering gærer og macererer vinen i ståltanke i 25 dage. Den lagrer derefter 18 måneder, primært i store 2.000 liter botti og delvist i franske 225 liter barriques. Vinen har en krydret fylde med noter af fed frugt, våde fade, tjære, flæsk, grafit, blæk, kul, merian, brombær, tranebær, ribs, blommer, knust sten, tobak, læder samt kanel og vanilje fra fadene. Smagen byder på blåbær, sorte kirsebær, frisk frugt, en vis bitterhed, rund og saftig med jord, skovbund og en vis fedme. Vinen er blød uden tanniner, men kompleks, intens og muskuløs på en balanceret måde. En flot Barbera.