Ribera Del Duero Vega Sicllia Unico 2011

Vega-Sicilia er en legendarisk spansk vin, som enhver vinelsker bør opleve. Peter Sisseck, skaberen af Dominio de Pingus, beskriver vinen som unik på grund af dens evne til at modernisere uden at miste historiske kvaliteter. Vingården råder over 1. 000 ha, hvoraf 210 ha er tilplantet med vinstokke, primært Tempranillo. Siden 1989 er Unico produceret på Tempranillo og Cabernet Sauvignon. Unico's druer kommer fra 38 ha med 35 år gamle vinstokke, dyrket økologisk siden 1985. Høsten er manuel med sortering i marken og på Bodegaen. Gæringen sker i rustfrit stål uden fremmede gærstammer, og den malolaktiske gæring foregår også her. Fadlagringen er forkortet for et mere ekspressivt udtryk. 2009-årgangen er den sidste fra den gamle æra, modnet i både gamle og moderniserede kældre. Vinen modnes i små franske og amerikanske fade samt store gamle fade. Den tappes efter 66 måneders fadlagring og tilbringer yderligere 44 måneder på flaske. Unico belønner tålmodighed med yderligere lagring eller dekantering. Den har noter af vanilje, kokos, chokolade, lakrids, cedertræ og frisk pibetobak, samt saftige kirsebær, mirabeller og blåbær. Vinen er fyldig, men elegant med polerede tanniner.

3495 kr

Andre kiggede også på

Aalto PS 2020, Ribera del Duero

Eksklusive dråber fra Spaniens fineste vinhus PS står for "Pagos Seleccionados", udvalgte marker. Dette er topvinen fra AALTO, kun produceret i årgange, der lever op til de strenge krav fra vinmageren Mariano García og direktøren Javier Zaccagnini. Vinen er fuldt ældet på nye egefade og har et flot opbevaringspotentiale. Den er fyldt med moden, sort frugt, god syre, mineraler, krydderier, velintegrerede tanniner og en imponerende finish. - Vinmageren Mariano García er anerkendt som Spaniens bedste vinmager - Fadlagret på nye, franske egefade i 21 måneder - 2020 var et fremragende år i Ribera del Duero, kaldt "excellent" og "truly memorable" af vinmagere som Peter Sisseck AALTO blev grundlagt i 1999 af Mariano García og Javier Zaccagnini. Mariano García har en 30 år lang karriere i Vega Sicilia og er bredt anset som Spaniens bedste vinmager. Javier Zaccagnini var tidligere præsident for "Consejo Regulador" i Ribera del Duero i 6 år. Begge har opbygget gode kontakter med ejere af exceptionelle vinmarker i Ribera del Duero. Bodegas AALTO har cirka 42 hektar vinmarker, hvoraf 32 hektar er beplantet med blå druesorter. Druerne gennemgår en kvalitetstest efter ankomst til produktionsfaciliteterne. Ved det mindste bump fjernes drueklasen. Alt kører efter tyngdekraften, så pludselige handlinger eller pumpning af vinen undgås. Efter aldring med fransk eg, vælges mellem Aalto og Aalto PS. Målet er at skabe vin af højeste kvalitet inden for 20 år, hvilket de har opnået gang på gang.

Ribera del Duero, Gran Reserva 2019

Arzuaga Gran Reserva står med en rubinrød, let transparent farve og nuancerede aromaer af hindbær, chokolade, lakrids, appelsinskal, tobak, balsamico, cedertræ og vanilje. I smagen har den silkeblød frugt, saftige tanniner og en lang, lang eftersmag med r

Ribera del Duero, Expresión Resalte 2019

Expresión Resalte er stor og dyb Ribera del Duero, som desuden viser både finesse og flot syrerygrad.  Vinen åbner med intense aromaer af røde kirsebær, blommer, sorte oliven, tobak, lakrids og et diskret fadpræg. Righoldigt og creme

Ribera del Duero, Vendimia Seleccionada, magnum 2020

Bodegas Resaltes 'Vendimia Seleccionada' oser af indsmigrende toner af bærkompot, røde blomster, blyant, tobak og knuste sten. Smagen er i smuk harmoni med den charmerende næse, hvor den middelkoncentrerede, rene frugt præsenteres med en saftig