Scriani, Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018

Klassisk vin fra Valpolicella lavet på "Ripasso-metoden", der indebærer en 2. gæring på resterne af Amarone Valpolicella Classico and Recioto druerne.

249,-225 kr

Andre kiggede også på

Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Acinatico, magnum 2020

Accordinis storsællert af en Ripasso er et brag af en Ripasso, som nemt kan hamle op med mange supermarkeds-amaroner. Ripasso, Acinatico 2020 åbner med intense og charmerende aromaer af saftige, modne kirsebær, blommer, viol, blåbær, krydderier

Viviani Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2017

.

OnePio Amarone della Valpolicella Classico DOC 2010

er en prisvindende vin fra Onepiò i Briscia, Norditalien, kendt for at repræsentere Veneto-regionen. Vinen har en mørkerød farve med rubinrøde nuancer og en cremet viskositet. Duften byder på kirsebær, blåbær og chokolade. Smagen er fyldig med mørke bær og krydderier, afsluttet med vanilje, tobak og læder. For optimal nydelse bør vinen åbnes et par timer før servering og serveres ved 15-16° grader. Den passer godt til rødt og grillet kød, modne oste, fede vildtretter som and, eller som en luksus meditationsvin med mørk chokolade. Denne vin kan gemmes i 20-25 år.

Quintarelli Valpolicella Classico Superiore 2012

Denne vin består af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. Druerne presses straks efter høsten, og efter 7-8 dages maceration starter gæringen. Vinen lagres i ståltank indtil februar, hvor den hældes på drueresterne fra Amarone-produktionen for en anden gæring, der tilføjer aroma og smag fra Amarone-druerne. Selvom etiketten ikke nævner Ripasso, er det faktisk tilfældet. Vinen modner i slovenske fade i 7 år. Den er drikkeklar nu, men forbedres markant ved lagring i 5-10 år. Smagen er præget af mineralitet, kirsebær og en karakteristisk kirsebærsten-bitterhed, som er typisk for alle Quintarelli’s røde vine.