Tignanello Antinori IGT Toscana 2009
Tignanello er en ikonisk vin fra Antinori, lavet af 80 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc. Vinen lagres 16-18 måneder på fransk og ungarsk eg, hvilket giver den dybde og kompleksitet. Den har en intens duft med noter af sorte kirsebær, brombær, solbær, hybenrose, grafit, vanilje, cedertræ og ristede nuancer. Smagen er koncentreret med moden frugt, komplekse krydderier, blød tanninstruktur og imponerende friskhed. Robert Parker har givet vinen 96 point. Druerne kommer fra en 57-hektar sektion af Tenuta Tignanello, beliggende 390 meter over havets overflade. Vinen fermenteres i koniske egetræstanke og lagres op til 16 måneder på fransk og ungarsk eg. Piero Antinori skabte Tignanello i 1970'erne for at vise Chianti Classicos potentiale, med hjælp fra Robert Mondavi, Emile Peynaud og Giacomo Tachis. Tignanello revolutionerede Toscana og inspirerede til nogle af Italiens bedste vine, kendt som "supertoscanere".