Tignanello Antinori IGT Toscana 2014
Tignanello er en berømt vin fra Antinori, sammensat af 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Vinen modnes i 16-18 måneder på både franske og ungarske egetræsfade, hvilket tilføjer dybde og kompleksitet. Den præsenterer en intens aroma med noter af sorte kirsebær, brombær, solbær, hybenrose, grafit, vanilje, cedertræ og ristede undertoner. Smagen er rig på moden frugt, med komplekse krydderier, en blød tanninstruktur og en bemærkelsesværdig friskhed. Robert Parker har tildelt denne vin 96 point. Druerne stammer fra en 57-hektar stor del af Tenuta Tignanello, som ligger 390 meter over havets overflade. Vinen fermenteres i koniske egetræstanke og modnes op til 16 måneder på franske og ungarske egetræsfade. Piero Antinori introducerede Tignanello i 1970'erne for at fremhæve Chianti Classicos potentiale, med assistance fra Robert Mondavi, Emile Peynaud og Giacomo Tachis. Tignanello ændrede spillet i Toscana og inspirerede til skabelsen af nogle af Italiens mest anerkendte vine, kendt som "supertoscanere".