Vega Sicilia Unico 2010

VEGA SICLLIA UNICO Denne vin er måske en af de mest legendariske vine i Spanien, og hvis du ikke har været så heldig at smage en før så tøv ikke, for den er fantastisk.

3039,75 kr

Andre kiggede også på

Vega Sicilia Unico 2006

BESKRIVELSE Vega Sicilia er en af Spaniens mest prestigefyldte såvel som ærværdige vinproducenter og få vingårde har en historie så fremtrædende samt fornem som denne. Vingårdens top cuvée Unico var spaniens første store vin og indtil for nylig den eneste spanske vin, som blev særligt eftertragtet af samlere og vinelskere fra hele verden. Vega Sicilia Unico er en vin af uforlignelig stil; moden, utrolig elegant og silkeagtig. Dens unikke og tidløse smag har hævet vinen til at være blandt aristokratiet af store klassiske vine. Særligt karakteristisk ved Unico er dens aldringskapacitet, som kun en håndfuld vine i verden besidder. Årgang 2006 har fra de respekterede vinanmeldere Robert Parker og James Suckling modtaget de imponerende 98 og 100 point. Vinen er klar til at blive drukket nu, men har et potentielt aldringsvindue på omkring 40-60 år hvis, at den opbevares under ideelle forhold: konstant temperatur på 12-14ºC og 60% relativ fugtighed. Vinareal & vinfremstilling: Vinareal: Vega Sicilia ejendommen har en størrelse på 1000 hektar og heraf benyttes 210 hektar til vindyrkning. Dette store vindyrkningsareal er opdelt i 57 plots alt efter druesort, vinstoksalder og jordtype. Jorden tættest på overfladen består af fine kolluviale aflejringer med et lille fragment af kalksten. Dybere nede består jorden af en kombination af sand og rigelig kvartsgrus. I denne jord dyrkes de tre druesorter Tinto Fino (Tempranillo), Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år og en plantetæthed på 2222 vinstokke pr. hektar. Specifikt til fremstillingen af Único benyttes kun 40 hektar vinstokke og hver hektar giver et samlet udbytte på omkring 3600 kg druer. Selve høsten af druerne foregår manuelt og efterfølgende placeres de i kasser med en kapacitet på 12 kg, hvorefter de tages direkte til Vega Sicilia's sorteringsborde. Vinfremstilling: Vega Sicilia Unico, som er vingårdens flagskib, produceres kun i helt exceptionelle år. Vinen fremstilles af Tinto Fino og Cabernet Sauvignon, som sammensættes til perfektion: hver druesort bidrager med en differentierende faktorer, der gør hver årgang god. Selve vinfremstillingen foregår således, at vinen gennemgår en kontrolleret gæring i trætanke og ligeledes finder den malolaktiske gæring sted i trætanke. Herefter ældes vinen i op til ti år samlet (både i tønde og flaske) og Unico kan dermed prale af en af verdens længste aldringsperioder. De forskellige stadier af aldringsprocessen finder sted i forskellige typer af tønder: amerikanske og franske trætønder, nye og gamle 225-liters tønder, 20.000 liters kar. Hvilken type træ såvel som mængden af tid vinen skal tilbringe i tønde afgøres af hvert vinparti og dets karakteristika. Efterfølgende ældes vinen yderligere på flaske for at fuldende en lang og kompleks fremstillingsproces. Samlet set tilbringer Unico som regel seks år i trætønder og fire år i flasken. Kun en håndfuld af terroirer verden over er i stand til at matche denne vins vinens ekstraordinære aldringskapacitet.   99 point   James Suckling 99 point     Guia Repsol 98 point     Robert Parker 96 point     Wine Enthusiast 95 point     Guia Penin 94 point     Wine Spectator

Vega Sicilia Unico 2010

VEGA SICLLIA UNICO Denne vin er måske en af de mest legendariske vine i Spanien, og hvis du ikke har været så heldig at smage en før så tøv ikke, for den er fantastisk. Oprindeligt var det Cabernet Sauvignon, Merlot og andre Bordeaux druer som domin

Vega Sicilia Unico 2005

BESKRIVELSE Vega Sicilia Unico 2005. Bodegas Vega Sicilia er beliggende i Ribera del Duero. Godset omfatter 250 hektar vinstokke og blev grundlagt i 1864 af Don Eloy Lecanda y Chaves, som ankom fra Bordeaux med stiklinge af lokale druer (Cab. Sauvignon, Merlot og Malbec), og plantede dem, sammen med Tinto Fino (klon af Tempranillo) i den tørre Ribera jord. Vega Sicilia har grundlagt sin succes på sit omhyggelige og sirlige arbejde i mark og kælder. Ekstremt lavt udbytte, - godt hjulpet på vej af det tørre klima, grøn høst, og omhyggeligt drue valg. I kælderen foretages en række rackings fra store tønder til små tønder, fra nye til gamle. På trods af lang tids lagring på eg, f.eks lå årgang 1970 Unico over 16 år på fade inden frigivelse, så smager vinene aldrig tørt eller overdrevent af træ. Vega Sicilia´s sortiment består af 3 cuvéer: Unico, der er flagskibet, efterfulgt af Reserva Especial en blanding af top årgange, begge består af Tinto Fino (80%), Cab. Sauv og lidt Merlot, og traditionelt med 10 års lagring. Men i nyere årgange tappes Unico ofte allerede efter 5-6 år. Valbuena er lavet af yngre vinstokke, og i år, hvor Unico ikke produceres vil de druer der normalt er bestemt for Unico indgå i Valbuena. Vinen frigives efter 5 års lagring. Wine Advocate: 96 point