Vega Sicilia Valbuena 5 2014

BESKRIVELSE Vega Sicilia Valbuena 2014 er den bedste årgang i nyere tid og Valbuena har aldrig fået højere ratings af bl. de anerkendte vinanmeldere, Robert Parker, der giver den 96 point og James Suckling, der ligeledes giver årgangen 96 point. Et suverænt godt køb til prisen med rigtigt godt gemmepotentiale. Valbuena er den yngste af Vega Sicilias vine. Vinen har lagret i 5 år og stammer fra de yngre vinstokke på Vega Sicilia ejendommen.   Lagret 36 måneder på træfade samt mindst 2 år på flaske. Valbuena vinen har mange af de samme karakteristika som sin ældre broder ”Unico”. Farven har nuancer af solmodne kirsebær, med en orangeagtig kant og teglrøde refleksioner, hvilket er tegn på den perfekte lagring og udvikling først på fade og siden i flaske. Denne behandling er netop Vega Sicilias særkende. Valbuenas personlighed kommer til udtryk i en fantastisk kompleks bouquet af røde bær. Smagen har alt den frugt vinøsitet, man kan ønske sig af en reserva vin fra Vega Sicilia. Tidligere blev Valbuena betragtet som 2. vinen til Unico, men den myte er ikke sand. Faktisk bruges der mindst ligeså meget energi og fokus på denne formidable ”lillebror”. Vinen bliver lavet på 80% Tempranillo samt 20% Merlot & Malbec (afhængig af årgangen). Den lagres i 36 måneder på forskellige størrelsers træfade samt mindst 2 år på flaske. Vinen er særdeles velegnet til retter med f. eks. stegt lam.

1000 kr

Andre kiggede også på

Vega Sicilia Valbuena 2012

BESKRIVELSE Valbuena er i de første år altid præget af den omhyggelige og intelligente fadlagring, også selvom den nu modner 24 måneder i flasken inden den bliver frigivet. Frugten er domineret af kirsebær, solbær og blommer, og hvis man lader den modne blot et par år ekstra, er den kendt for at udvikle en blomstrende delikat finesse, som sagtens kan forveksles med den, man finder de helt store Bourgogne vine. Ganske overraskende for en vin fra Ribare del Duero.                     Valbuena 5º er den fremragende lillebror til legenden Vega Sicilia Unico, der med sit 5-tal fortæller at vinen er 5 år undervejs i kælderen inden den frigives til salg.  Valbuena 5º er den yngste vin fra Vega Sicilia, og dermed den vin som giver det bedste indblik i det terroir, som legenden er skabt af.  Valbuena 5º blev tidligere skabt på en blanding af Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon og Malbec, men i dag er både Cabernet Sauvignon og Malbec trukket ud af ligningen, ligesom fadlagringen er reduceret fra 50 til 30 måneder. Der sker en sortering af druerne såvel i vinmarken som i kælderen hvor alle stilke fjernes forud for gæringen, som finder sted i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinen modner herefter på amerikanske og franske fade frem mod aftapningen på flaske. Robert Parker - 96 Point - James Suckling 96 Point  

Vega Sicilia Valbuena 2017

BESKRIVELSE Valbuena er i de første år altid præget af den omhyggelige og intelligente fadlagring, også selvom den nu modner 24 måneder i flasken inden den bliver frigivet. Frugten er domineret af kirsebær, solbær og blommer, og hvis man lader den modne blot et par år ekstra, er den kendt for at udvikle en blomstrende delikat finesse, som sagtens kan forveksles med den, man finder de helt store Bourgogne vine. Ganske overraskende for en vin fra Ribara del Duero. Valbuena 5º er den fremragende lillebror til legenden Vega Sicilia Unico, der med sit 5-tal fortæller at vinen er 5 år undervejs i kælderen inden den frigives til salg.  Valbuena 5º er den yngste vin fra Vega Sicilia, og dermed den vin som giver det bedste indblik i det terroir, som legenden er skabt af.  Valbuena 5º blev tidligere skabt på en blanding af Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon og Malbec, men i dag er både Cabernet Sauvignon og Malbec trukket ud af ligningen, ligesom fadlagringen er reduceret fra 50 til 30 måneder. Der sker en sortering af druerne såvel i vinmarken som i kælderen hvor alle stilke fjernes forud for gæringen, som finder sted i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinen modner herefter på amerikanske og franske fade frem mod aftapningen på flaske. Robert Parker - 96 Point - James Suckling 96 Point   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Vega Sicilia Valbuena 5 2014

BESKRIVELSE Vega Sicilia Valbuena 2014 er den bedste årgang i nyere tid og Valbuena har aldrig fået højere ratings af bl.a. de anerkendte vinanmeldere, Robert Parker, der giver den 96 point og James Suckling, der ligeledes giver årgangen 96 point. Et suverænt godt køb til prisen med rigtigt godt gemmepotentiale. Valbuena er den yngste af Vega Sicilias vine. Vinen har lagret i 5 år og stammer fra de yngre vinstokke på Vega Sicilia ejendommen.  Lagret 36 måneder på træfade samt mindst 2 år på flaske. Valbuena vinen har mange af de samme karakteristika som sin ældre broder ”Unico”. Farven har nuancer af solmodne kirsebær, med en orangeagtig kant og teglrøde refleksioner, hvilket er tegn på den perfekte lagring og udvikling først på fade og siden i flaske. Denne behandling er netop Vega Sicilias særkende. Valbuenas personlighed kommer til udtryk i en fantastisk kompleks bouquet af røde bær. Smagen har alt den frugt vinøsitet, man kan ønske sig af en reserva vin fra Vega Sicilia. Tidligere blev Valbuena betragtet som 2. vinen til Unico, men den myte er ikke sand. Faktisk bruges der mindst ligeså meget energi og fokus på denne formidable ”lillebror”. Vinen bliver lavet på 80% Tempranillo samt 20% Merlot & Malbec (afhængig af årgangen). Den lagres i 36 måneder på forskellige størrelsers træfade samt mindst 2 år på flaske. Vinen er særdeles velegnet til retter med f.eks. stegt lam. Robert Parker: 96 point James Suckling: 96 point Wine Spectator: 93 point Decanter: 93 point

Vega Sicilia Valbuena 2018

BESKRIVELSE Vega Sicilia Valbuena 2019 Valbuena er i de første år altid præget af den omhyggelige og intelligente fadlagring, også selvom den nu modner 24 måneder i flasken inden den bliver frigivet. Frugten er domineret af kirsebær, solbær og blommer, og hvis man lader den modne blot et par år ekstra, er den kendt for at udvikle en blomstrende delikat finesse, som sagtens kan forveksles med den, man finder de helt store Bourgogne vine. Ganske overraskende for en vin fra Ribara del Duero. Læn dig tilbage, og forbered dig på, at smage en vanvittig god rødvin. Det er altså virkelig godt det her! Vega Sicilia Valbuena er sprængfyldt med karakter og power. Det her en vin til dig, der er vild med spansk vin, og som søger en ekstraordinær vinoplevelse du sent vil glemme.  Lillebror til Vega Sicilia Unico. 5-tallet fortæller at vinen er 5 år undervejs i kælderen inden den frigives til salg. Valbuena - forkælelse på højt plan Vinen har mange af de samme karakteristika som sin storebror Unico. Farven er en dyb rød med en orange kant og teglrøde refleksioner. Det er tegn på en perfekt lagring og udvikling, som foregår på fad først og derefter flaske.  Bouqueten er kompleks med røde bær heriblandt kirsebær. Smagen er koncentreret med masser af frugt. Der er masser af saft og kraft. Valbuena er yderst velsmagende og velafbalanceret, hvilket gør smagsoplevelsen til en ren fornøjelse.  Den kan sagtens ligge 5-7 år endnu. Ved servering bør du dekantere den i ca. 1 time, og servere den ved en temperatur på 16-18 grader. God fornøjelse! Ribera del Duero - et af Spaniens bedste vinområder Området blev først anerkendt med Denominacion de Origen (D.O) i 1982. Området ligger i Castilla Y Leon, hvor der er brandvarmt midt på dagen om sommeren, og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette er netop grunden til at Tempranillo-druen kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine, som vi også ser i denne Valbuena.  Hos Vega Sicilia går man ikke op i kvantitet, men kun kvalitet og karakter. Nogle år er det endda ikke muligt, at producere hverken Unico eller Valbuena.  Robert Parker - 96 Point - James Suckling 96 Point   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD