Volnay 2019

Vinens lys-røde, transparente farve efterfølges af feminine, elegante aromaer af modne jordbær, hindbær, blåbær, skovbund, blomster og kalk. I munden går stilen igen, hvor vinen fremstår letløbende med en levende syre og en diskret tanninkant.

385,-329 kr

Andre kiggede også på

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

Volnay 1er Cru, Les Fremiets 2019

Vinen åbner med nuancerede og indsmigrende aromaer af jordbær, roser, lakrids, urter, skovbund og mineralitet. I munden smyger frugten sig feminint og silkeblødt over tungen, mens rygraden står med solid struktur. Dertil en mundvandsdrivende syre, blød

Volnay 1er Cru Les Santenots 2022

Volnay Domaine Philippe Bouzereau 2021

Volnay Domaine Philippe Bouzereau 2021 Volnay-distriktet er kendt for sine delikate rødvine, ofte sammenlignet med Chambolle-Musigny. Jordbunden består af kalk og knuste klipper, hvilket giver vinene deres unikke stil. Distriktet har ca. 213 ha vinmarker, hvoraf over halvdelen er 1. Cru. Familien Bouzereau har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 samlede Philippe Bouzereau hele sin vinproduktion på Château de Cîteaux. Sønnen Philippe overtog firmaet i 2006, og i 2010 solgte familien Château de Cîteaux, men beholdt vinmarkerne. Familien dyrker druerne efter ”Agriculture Raisonnée” og bruger egne kloner for at fremme terroiren. I 2015 overgik Philippe Bouzereau til økologisk dyrkning på de nu 18 ha vinmarker, og fra årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Philippes bror, Charles Bouzereau, er også en del af familiefirmaet.