Volnay 2019

Vinens lys-røde, transparente farve efterfølges af feminine, elegante aromaer af modne jordbær, hindbær, blåbær, skovbund, blomster og kalk. I munden går stilen igen, hvor vinen fremstår letløbende med en levende syre og en diskret tanninkant.

385,-329 kr

Andre kiggede også på

Olivier Leflaive Volnay 1er Cru Clos Des Angles

BESKRIVELSE Elegance, frugt og struktur i sensuel symbiose. Olivier Leflaive er ikke kun en mester inden for hvidvine. Han har i den grad også flair for Bourgognes rødvine, hvilket manifesterer sig i denne graciøse og terroir-drevne Volnay. Fra stjernemarken ™Clos des Angles™, som ligger i bunden af Volnay op mod nabokommunen Pommard. Vinen er smuk rubinrød i glasset, med diskrete granatfarvede reflekser. En forførende bouquet, med noter af søde kirsebær, hindbær og tørrede urteblade, foruden røde roser, skovbund, læder og røg. I munden opleves vinen forholdsvis bredskuldret, men med silkeblød tekstur, levende syre og finpoleret tannin. Mørke kirsebær, violer og våde eftersårsblade, komplimenteret af knuste jordbær, trøffel og et raffineret skud fadkrydderi. En lang, forfriskende og fløjlsagtig finale, hvor den ungdommelige frugt smelter sammen med diskret ældede toner. Den oplagte ledsager til flyvende vildt eller rosa-stegt and, gerne suppleret af svampe og rodfrugter.                         Premier Cru marken ™Clos des Angles™ er beliggende under Volnay-byeb, i vinklen mellem Frémiets-marken og Clos de la Barre. Et ganske unikt terroir, begunstiget af sin h¢jtbeliggende placering, syd/¢stvendte eksponering, foruden sin veldrænede jordbund, sammensat af kalkholdigt ler. Vinmarken ligger lige syd for grænsen til nabokommunen Pommard, hvilket stilistisk og strukturelt fornemmes i vinen.  Vinen er produceret fra 40 år gamle vinstokke, hvor man har håndplukket druerne, været perfektionistisk i sin sortering ved ankomst til vineriet og udsat dem for 100% afstilkning. Vinen lagrer i 16 måneder, heraf 13 måneder på egetræsfade (30% nye) og 3 måneder på ståltanke.     Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

BESKRIVELSE Rémi Jobard foretager en manuel plukning af de økologiskdyrkede Pinot Noir-druer med en skrap selektering af klaserne, skånsom afstilkning og masning samt en lang, kølig gæring med druernes egne gærceller – først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen – i denne vins tilfælde på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Derefter modnes vinen i 18 måneder på de samme træfade. Aftapningen foregår uden filtrering. I duften har Volnay 1. Cru Les Santenots en delikat, frugtig karakter, med spændende røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er meget sammensat, med toner af kirsebær, violer og milde krydderier (bl.a. kanel). Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. I den ekstremt lange eftersmag afslører vinen en god tannin og en underliggende mineralitet, som giver et godt modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

Volnay 1er Cru, Les Fremiets 2019

Vinen åbner med nuancerede og indsmigrende aromaer af jordbær, roser, lakrids, urter, skovbund og mineralitet. I munden smyger frugten sig feminint og silkeblødt over tungen, mens rygraden står med solid struktur. Dertil en mundvandsdrivende syre, blød