Jacques Selosse Initial Blanc de Blancs

BESKRIVELSE Jacques Selosse Initial Blanc de Blancs er måske den mest eftertragtede 'basis' champagne som findes. Initial er som navnet antyder åbningsnummeret hos Selosse og angiveligt en af de bedste og mest seriøse “basisvine” ikke blot i Champagne, men i hele vinens verden. Det er samtidigt en vin som forelsket sværmer omkring tallet 3. Det er en “Blanc de Blancs” sammenstukket af vinene i tre på hinanden følgende årgange gæret på druerne fra Selosses parceller omkring de tre byer Avize, Cramant og Oger, og ikke nok med det: Vinen modner på flasken i 3 år forud for degorgement. Dosagen varierer lidt fra år til år, men overstiger aldrig 5 g/l. , og det er en af årsagerne til vinens altid gnistrende rene og meget friske stil. Datoen hvor vinen blev degorgeret er anført på bagsiden af alle flasker. Initial tilbyder Chardonnay i sin rene flotte mineralske form, men samtidig er det en fyldig og potent champagne med fedme og dybde sjældent matchet. Med lidt tid på flaske efter degorgering kan man nærmest tale om mousserende “hvid Bourgogne” – det er stor champagne på alle måder og mængderne er desværre utrolig små så det gælder om at være hurtig hvis man skal opleve lidt af magien fra Selosse   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

3795 kr

Andre kiggede også på

Bouby & Fils Brut Blanc de Blancs Champagne NV

Bernard og Nadines Mesterværk: Bouby & Fils Champagne Brut Sélection Gylden strågul farve med delikate og vedvarende bobler, der danser livligt op mod overfladen. Duften åbner med en forførende buket af friske blomster og subtile toner af hvide ferskner

Carole Noizet Champagne Blanc de Blancs

BESKRIVELSE Selv om dette område er særligt kendt for de røde druer, så er den hvide også her en vigtig ingrediens. Carole har høstet lovord fra Gilbert og Gaillard med en gullmedalje for sin blanc de blancs – lavet af udelukkende Chardonnay. En særlig detalje fra produktionen er på 15 procent af denne vin lager på eg som tilfører dybde og balance. I næsen har den rene frugter som æbler og modne pærer. Balansen og intensitet gir den en delikat personlighed. Passer rigtig godt til fisk og er en raffineret apéritif hvis man ønsker noget ekstra  

Diebolt Vallois Blanc de Blancs Vintage 2011

BESKRIVELSE Diebolt-Vallois Blanc de Blancs 2011 Man bruger kun Cuvéen (1. pres) til husets Blanc de Blancs Champagner. Fermentering foregår på både termostatstyret ståtanke og på store egetræsfade og alle husets Champagner undergår malolaktisk fermentering med undtagelse af Fleur de Passion. Reserve vinene ligger 14 meter nede i kælderen på ståltanke eller på 40 hektoliter store egetræsfade. Dette er med til at give Diebolt-Vallois’ Champagner deres blødehed, varme og afrunding. Champagnehuset Diebolt-Vallois ligger i Grand Cru kommunen Cramant. Cramant ligger i Côte de Blancs og er kendt for at have et unikt terroir, specielt for Chardonnay. Diebolt-Vallois er et rigtigt familie hus. Startet af Jacques Diebolt og hans kone Nadia Vallois. I dag er deres børn Arnaud og Isabelle også involveret i huset og overtager mere og mere. Diebolt familien har boet i Cramant siden slutningen af 1900-tallet og Vallois familien har boet i Champagne distriktet (Cuis) siden 1500-tallet. Jacques Diebolt arbejdede sammen med sin farfar som lavede sin første Champagne i 1959. Det var dog først i 1978 at Jacques og Nadia startede Champagnehuset. Her byggede man opbevarings kælder og senere et vineri. Diebolt-Vallois ejer 11 hektar primært i Cramant der er Grand Cru og nogle marker i Cuis der er Premier Cru. Derudover har man marker i Chouilly (2 marker Les Toulettes and Les Hautes Justices) også plantet med Chardonnay. Samt marker i Montagne de Reims og Côte de Bar, plantet med Pinot Noir og Pinot Meunier. Alle druer bliver selvfølgelig handplukket og hver enkel parcel bliver presset og vinificeret separat.     Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Pierre Morlet Blanc de Blancs Premier Cru

BESKRIVELSE Vi byder nu velkommen til vores nye Champagne-hus Pierre Morlet. Blanc de Blanc Brut er sammensat af 100% Chardonnay fra flere årgange, fra husets 1. Cru- og Grand Cru-vinmarker i Avenay Val d’Or, Mutigny og Aÿ-Champagne. Vinificeringen og modningen er meget klassisk for Champagne-området med en første-gæring af vinen på temperaturregulerede ståltanke. Efterfølgende gennemgår vinen den malolaktiske gæring og slutteligt modnes den “sur lie” på en kombination af temperaturregulerede ståltanke og 600 l. franske egefade (“demi-muids”). Anden-gæringen foregår først med flaskerne liggende i vandret position (“sur lattes”) i 3 år og derefter med halsen nedad (“sur pointes”) i 2 år. Dégorgement foretages efter den klassiske drejning af flaskerne (remuage), og herefter hviler de yderligere i 3 måneder inden frigivelsen. Blanc de Blanc Brut (restsukker: 4 g./l.) har flotte, små, vedvarende bobler og en blank, lysgylden farve. Duften er ret dyb og en smule mere eksotisk, med nuancer af akacieblomster, citrusfrugter, abrikoser, hvide ferskner, mandler og friskbagt brød. Smagen har bid og sprødhed, igen med eksotiske frugttoner, mineralitet samt en god fedme. Det er en meget harmonisk og appetitvækkende champagne, som charmerer med det samme. Krydrede og en smule røgede toner til sidst gør vinen endnu mere kompleks. Serveres som aperitif, men absolut også til fx fisk- og skaldyrsretter i cremede saucer. Prøv den også til asiatiske retter med lyst kød. PIERRE MORLET   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.