Pierre Morlet Blanc de Blancs Premier Cru

Velkommen til Champagne-huset Pierre Morlet. Vores Blanc de Blanc Brut er fremstillet af 100% Chardonnay fra 1. Cru- og Grand Cru-vinmarker i Avenay Val d’Or, Mutigny og Aÿ-Champagne. Vinen gennemgår klassisk vinificering med første-gæring på temperaturregulerede ståltanke, malolaktisk gæring og modning "sur lie" på ståltanke og franske egefade. Anden-gæringen sker på flaske i 3 år, efterfulgt af 2 år med flaskerne med halsen nedad. Dégorgement udføres efter klassisk remuage, og flaskerne hviler yderligere i 3 måneder inden frigivelse. Blanc de Blanc Brut har små, vedvarende bobler og en lysgylden farve. Duften er dyb og eksotisk med noter af akacieblomster, citrusfrugter, abrikoser, hvide ferskner, mandler og friskbagt brød. Smagen er sprød med eksotiske frugttoner, mineralitet og god fedme. Den er harmonisk og appetitvækkende med krydrede og røgede toner til sidst, hvilket gør vinen kompleks. Serveres som aperitif eller til fisk- og skaldyrsretter i cremede saucer. Prøv den også til asiatiske retter med lyst kød.

399 kr

Andre kiggede også på

Rully Premier Cru 'Clos de Renarde' Monopole 2021

Clos de Renarde er en dyb og finesserig Rully, der her i årgang 2022 smager fantastisk allerede nu, men som samtidig har stort lagringspotentiale. Vinen står med en transparent rød farve og rene, rødfrugtede aromaer af kirsebær, hindbær, viol,

Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2012

Champagne Taittinger, grundlagt i 1734, er kendt for sin topkvalitet og tradition. Med 290 hektar vinmarker i Champagne sikrer Taittinger druer af højeste kvalitet. Deres kældre under St. Nicaise klostret fra det 13. århundrede har kapacitet til 22 millioner flasker. Taittinger producerer kun Comtes de Champagne i de bedste år, med druer fra Grand Cru-marker i Côte des Blancs. Vinen lagres i ca. 10 år før frigivelse. Champagnen har en strågul farve og fine bobler, med aromaer af blomster, mineraler, pærer og gyldne rosiner. Den er kompleks og balanceret med friskhed, styrke, mineralitet og frugtighed. Robert Parker roser Taittinger's 2008 Brut Blanc de Blancs Comtes de Champagne som en af de bedste siden 2002, med en dyb og kompleks bouquet og en lang, kridtagtig finish. Denne årgang er bygget til lang holdbarhed og kan nemt holde i tre årtier.

Diebolt Vallois Blanc de Blancs 2010 Magnum

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs 2010 Magnum Diebolt-Vallois Blanc de Blancs 2010 Magnum er fremstillet udelukkende af cuvéen (1. pres) og fermenteres på både ståltanke og egetræsfade. Alle husets Champagner, undtagen Fleur de Passion, gennemgår malolaktisk fermentering. Reservevinene opbevares dybt i kælderen, hvilket giver Champagnen sin karakteristiske blødhed og varme. Diebolt-Vallois er et familieejet Champagnehus beliggende i Grand Cru-kommunen Cramant i Côte de Blancs, kendt for sit unikke Chardonnay-terroir. Huset blev grundlagt af Jacques Diebolt og Nadia Vallois, og i dag er deres børn Arnaud og Isabelle også involveret. Familien Diebolt har boet i Cramant siden slutningen af 1800-tallet, mens Vallois-familien har rødder i Champagne-distriktet siden 1500-tallet. Jacques Diebolt begyndte at lave Champagne i 1959 og grundlagde sammen med Nadia huset i 1978. Diebolt-Vallois ejer 11 hektar vinmarker, primært i Cramant (Grand Cru) og Cuis (Premier Cru), samt marker i Chouilly, Montagne de Reims og Côte de Bar. Druerne håndplukkes, og hver parcel vinificeres separat for at bevare deres unikke karakter.

Champagne Blanc de Blancs Grand Cru

Hostommes Blanc de Blancs åbner med friske og delikate aromaer af citrus, grønne æbler, brød-dej og kridt. I smagen kombinerer den på flotteste vis den feminine og slanke frugt med en så fokuseret og syresprød stil, at helhedsindtrykket viser i