Pierre Morlet Blanc de Blancs Premier Cru

Velkommen til Champagne-huset Pierre Morlet. Vores Blanc de Blanc Brut er fremstillet af 100% Chardonnay fra 1. Cru- og Grand Cru-vinmarker i Avenay Val d’Or, Mutigny og Aÿ-Champagne. Vinen gennemgår klassisk vinificering med første-gæring på temperaturregulerede ståltanke, malolaktisk gæring og modning "sur lie" på ståltanke og franske egefade. Anden-gæringen sker på flaske i 3 år, efterfulgt af 2 år med flaskerne med halsen nedad. Dégorgement udføres efter klassisk remuage, og flaskerne hviler yderligere i 3 måneder inden frigivelse. Blanc de Blanc Brut har små, vedvarende bobler og en lysgylden farve. Duften er dyb og eksotisk med noter af akacieblomster, citrusfrugter, abrikoser, hvide ferskner, mandler og friskbagt brød. Smagen er sprød med eksotiske frugttoner, mineralitet og god fedme. Den er harmonisk og appetitvækkende med krydrede og røgede toner til sidst, hvilket gør vinen kompleks. Serveres som aperitif eller til fisk- og skaldyrsretter i cremede saucer. Prøv den også til asiatiske retter med lyst kød.

399 kr

Andre kiggede også på

Collery Blanc De Blancs Brut Champagne Grand Cru 'Aÿ' NV

Collery er Champagne fra Grand Cru-kommunen Aÿ med flaskegæring på 90 måneder og en restsukkergrad på 7 g/l skaber et fantastisk glas hvidvin med fine blide og perlende bobler, hvor frugten identificeres med grønne æbler og hvide frugter. Vinens syre og

Bouby & Fils Brut Blanc de Blancs Champagne NV

Bernard og Nadines Mesterværk: Bouby & Fils Champagne Brut Sélection Gylden strågul farve med delikate og vedvarende bobler, der danser livligt op mod overfladen. Duften åbner med en forførende buket af friske blomster og subtile toner af hvide ferskner

Pierre Morlet Cuvee Suivie Premier Cru

Velkommen til Champagne-huset Pierre Morlet. Cuvée Suivie Brut består af 65% Pinot Noir og 35% Chardonnay fra 1. Cru- og Grand Cru-vinmarker i Avenay Val d’Or, Mutigny, Bisseuil og Aÿ-Champagne. Vinificeringen følger klassiske metoder med første-gæring på ståltanke og franske egefade. Vinen gennemgår malolaktisk gæring og modnes "sur lie". Anden-gæringen sker med flaskerne liggende i 3 år og derefter med halsen nedad i 2 år. Dégorgement foretages efter klassisk remuage, og flaskerne hviler yderligere 3 måneder inden frigivelse. Cuvée Suivie Brut har fine, vedvarende bobler og en lysgylden farve. Duften er tør med nuancer af hvide blomster, citrusfrugter og grønne æbler. Smagen er sprød og ren med citrustoner og sarte toner af røde bær som ribs og tyttebær. Pinot Noir giver struktur og præcision, mens Chardonnays fedme og mineralitet fornemmes i eftersmagen. En klassisk og delikat champagne. Pierre Morlet

Chambertin Clos de Béze 2011 Grand Cru, Domaine Pierre Damoy

Vinene fra Domaine Pierre Damoy er en sand perle i Gevrey-Chambertin. Domainet blev grundlagt i det forrige århundrede af Julien Damoy og er siden gået i arv til familiens ældste søn, Jacques Damoy. Da Jacques døde i 1992 uden en oplagt arving, overtog hans nevø Pierre vinhuset. Med 2,22 hektar vinmarker i Chapelle de Chambertin og 5,36 hektar i Clos de Bèze lå der et stort potentiale, som dog ikke tidligere var blevet udnyttet fuldt ud. Da Pierre trådte til, fulgte appellationens vinbønder ham nøje for at se, om han kunne løfte opgaven. Det lykkedes, og i dag er Pierre anerkendt som en fremtrædende skikkelse i området. Pierre har et skarpt øje for hver enkelt vinstoks særlige egenskaber og formår dermed at fremhæve mikroklimaets karakteristika i sine vine. Han opretholder en tæt forbindelse til naturen ved at undgå brug af kunstgødning og sprøjtemidler, hvilket giver vinene en større renhed og en endnu tydeligere afspejling af terroiret. Pierre er også kendt for at være den sidste i appellationen, der høster sine druer, og han forestår selv sorteringen, som foregår klase for klase for at sikre den højeste kvalitet. Der er ofte debat om, hvorvidt Le Chambertin er bedre end Clos de Bèze, men sandheden er, at de to vine har hver sin unikke identitet. Forskellene kan tilskrives de forskellige hældningsgrader og soleksponering af vinmarkerne. Clos de Bèze er ofte mere feminin med bløde og indtagende aromaer, måske med lidt mere elegance og finesse. Le Chambertin er derimod mere maskulin og kan være uregerlig som ung, hvilket kræver længere flaskelagring. Efter 20 års lagring vil Le Chambertin ofte udstråle den race og klasse, som Clos de Bèze viser i sin ungdom.