Château Coutet Sauternes 1er Cru Classé Bordeaux 1997

Druerne høstes manuelt i flere omgange, når de er angrebet af botrytis. Vinifikation og lagring sker i egefade, hvoraf ca. 80% er nye, i 18 måneder. Denne dessertvin er lys, elegant og balanceret med livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen byder på eksotiske noter af mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. I munden er vinen rig, sød og tykflydende med en kraftfuld balance af mineralsk syre. Château Coutet i Barsac producerer knivskarpe, kraftfulde, sprøde og livlige vine. Med 1. cru-status ejer de 38 ha vinmarker med gamle stokke, der har rødder i kalksten og ler, og et mikroklima ideelt for botrytis. Ejendommen, der stammer fra 1200-tallet, begyndte vinproduktion i 1643 og var engang ejet af Lur-Saluces-familien fra Château d’Yquem. Vinmarkerne er beplantet med 75% semillon, 23% sauvignon blanc og resten muscadelle. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle.

349 kr

Andre kiggede også på

Château Latour 2014 1 Cru Classé

Château Latour er en af de mest anerkendte vine år efter år. Anmelderne beskriver ofte vinen som "Just a baby" og bemærker, at "this needs time!" med høje karakterer. Château Latour skiller sig ud ved at blive smagt flere gange af internationale kritikere, hvilket afslører vinens dybde og udviklingspotentiale. Vinen er kendt for sin lange holdbarhed, og mange har haft monumentale oplevelser med årgange som 1945, 1928, 1900 og 1899. I 2012 annullerede Château Latour deres allokeringsaftaler og forlod "en primeur" markedet for at frigive vinene senere, når de var mere modne. I april 2013 relancerede de Château Latour 1995, og denne praksis har fortsat i et årti. Latour 2014 blev frigivet i forbindelse med "en primeur" smagningerne af 2021-årgangen i Bordeaux i foråret 2022. Vinen består overvejende af Cabernet Sauvignon fra 45-105 år gamle vinstokke på det berømte 47 ha store L'Enclos. Høsten er manuel, og druerne sorteres grundigt, før de knuses og gæres i ståltanke. Den endelige cuvée modnes i 20 måneder i 100% nye fade og gennemgår en klaring med friske æggehvider, før den flaskes og modnes yderligere inden frigivelse. Anbefalinger: Vinous by Antonio Galloni 95 Neal Martin - Marts 2022 Robert Parker - The Wine Advocate 97+ William Kelley - Marts 2022 Jancis Robinson 19/20 Jancis Robinson - Blindsmagning i februar 2018 Jeff Leve på The Wine Cellar Insider 96 Jeff Leve - Juni 2022 winedoctor by Chris Kissack 94 Chriss Kissack - April 2022 James Suckling 97 April 2022 Decanter Magazine 96 Georgina Hindle - November 2021 Årgang: 2014 Land: Frankrig Region: Bordeaux Distrikt: Pauillac Producent

Château Carbonnieux Rouge, Grand Cru Classé Pessac-Léognan 2020

93-95 point: James Suckling: A velvety-textured red with lots of blackberry, black-olive, mushroom and walnut character. Full and dense, but fresh and vivid on the finish. Pretty layers of fruit and tannins. 94 point: Wine Enthusiast: The Perrin fami

Château Olivier, Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2018

93 point: Decanter: Inky depths, one of the most concentrated Oliviers I have seen in terms of its colour. This hangs in tightly from the start, is not afraid of flexing its tannins, not exuberant but there is plenty of flavour here. Recommend giving it

Château La Gaffelière, Saint-Émilion 1. Grand Cru Classé 2019

95-97 point: Robert Parker's WA: Sporting a deep garnet-purple color, the 2019 La Gaffeliere reveals a tantalizingly bright, fresh nose of ripe black plums, crushed blackberries and warm black cherries with touches of lavender, star anise, Sichuan pepper