Château Coutet Sauternes 1er Cru Classé Bordeaux 1997

Druerne høstes manuelt i flere omgange, når de er angrebet af botrytis. Vinifikation og lagring sker i egefade, hvoraf ca. 80% er nye, i 18 måneder. Denne dessertvin er lys, elegant og balanceret med livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen byder på eksotiske noter af mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. I munden er vinen rig, sød og tykflydende med en kraftfuld balance af mineralsk syre. Château Coutet i Barsac producerer knivskarpe, kraftfulde, sprøde og livlige vine. Med 1. cru-status ejer de 38 ha vinmarker med gamle stokke, der har rødder i kalksten og ler, og et mikroklima ideelt for botrytis. Ejendommen, der stammer fra 1200-tallet, begyndte vinproduktion i 1643 og var engang ejet af Lur-Saluces-familien fra Château d’Yquem. Vinmarkerne er beplantet med 75% semillon, 23% sauvignon blanc og resten muscadelle. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle.

349 kr

Andre kiggede også på

Château Mouton Rothschild 1. Cru Classé 1992, Pauillac

Château Mouton Rothschild 1. Cru Classé 1992, Pauillac Château Mouton Rothschild er beliggende på dyb gruset jord i Pauillac, 27 m over havets overflade. Vinen består af 80% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, og resten Cabernet Franc og Petit Verdot. Vingården gemmer 3000 flasker som Reserve of Château fra hvert år. Den ældste flaske dateres tilbage til 1859. Siden 1945 har en kunstner designet etiketten for hver årgang. Vinen har en lidt orange kant. Duften byder på noter af jord, yoghurt, blommer, læder, blyant, kaffe og en smule eg. Smagen er blød og let med bær og frugt, og vinens lethed er bemærkelsesværdig.

Château Latour 2014 1 Cru Classé

Château Latour er en af de mest anerkendte vine år efter år. Anmelderne beskriver ofte vinen som "Just a baby" og bemærker, at "this needs time!" med høje karakterer. Château Latour skiller sig ud ved at blive smagt flere gange af internationale kritikere, hvilket afslører vinens dybde og udviklingspotentiale. Vinen er kendt for sin lange holdbarhed, og mange har haft monumentale oplevelser med årgange som 1945, 1928, 1900 og 1899. I 2012 annullerede Château Latour deres allokeringsaftaler og forlod "en primeur" markedet for at frigive vinene senere, når de var mere modne. I april 2013 relancerede de Château Latour 1995, og denne praksis har fortsat i et årti. Latour 2014 blev frigivet i forbindelse med "en primeur" smagningerne af 2021-årgangen i Bordeaux i foråret 2022. Vinen består overvejende af Cabernet Sauvignon fra 45-105 år gamle vinstokke på det berømte 47 ha store L'Enclos. Høsten er manuel, og druerne sorteres grundigt, før de knuses og gæres i ståltanke. Den endelige cuvée modnes i 20 måneder i 100% nye fade og gennemgår en klaring med friske æggehvider, før den flaskes og modnes yderligere inden frigivelse. Anbefalinger: Vinous by Antonio Galloni 95 Neal Martin - Marts 2022 Robert Parker - The Wine Advocate 97+ William Kelley - Marts 2022 Jancis Robinson 19/20 Jancis Robinson - Blindsmagning i februar 2018 Jeff Leve på The Wine Cellar Insider 96 Jeff Leve - Juni 2022 winedoctor by Chris Kissack 94 Chriss Kissack - April 2022 James Suckling 97 April 2022 Decanter Magazine 96 Georgina Hindle - November 2021 Årgang: 2014 Land: Frankrig Region: Bordeaux Distrikt: Pauillac Producent

Château Belgrave 5. Cru Classé 2012

Château Belgrave er en elegant Bordeaux med fyldig frugtighed. Duften byder på vanilje, eg og tobak, mens smagen har noter af hyldebær, solbær og brombær. Vinen har en lang eftersmag med tætte tanniner. Château Belgrave, en af de ældste ejendomme i Médoc, har gennemgået betydelige kvalitetsforbedringer de seneste 10 år. Slottet er nu en 5. Grand Cru Classé og anerkendt blandt Haut Médoc’s elite med høje ratings fra vinanmeldere. Trods den høje kvalitet er prisen stadig attraktiv, hvilket gør det til et af de bedste køb i Médoc.

Château Margaux, 1. Cru Classé 2008

Château Margaux er en af Bordeauxs mest prestigefyldte vine, kendt for sin høje kvalitet og 1. Cru klassifikation. Thomas Jefferson beskrev den i 1787 som en af de bedste vine, han nogensinde havde smagt. Efter en turbulent historie blev slottet i 1977 købt af André Mentzelopoulos, som genoprettede vinens kvalitet. Markerne er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% Petit Verdot og Cabernet Franc, med vinstokke på gennemsnitligt 35 år. Vinen har en kompleks smag af letkrydret solbær, vanille og violer, og kan lagres i mindst 30 år i de bedste årgange. En vin, der bør opleves!