Champagne Millésime Extra Brut 2014

Millesime 2012 Extra Brut fra Doyard-Mahé er en skarp-fokuseret vintage-champagne, som på flotteste vis demonstrerer, hvordan en Blanc-de-Blanc skal skæres.

489,-425 kr

Andre kiggede også på

Champagne Millésime Extra Brut 2014

Millesime 2012 Extra Brut fra Doyard-Mahé er en skarp-fokuseret vintage-champagne, som på flotteste vis demonstrerer, hvordan en Blanc-de-Blanc skal skæres. Den lyse, strågule farve efterfølges af en elegante og stenede aromaer af citrus, pære, kridt,

Champagne Philipponnat, Champagne Cuvée 1522 Rosé Extra Brut 2007 (v/6stk)

En kobberfarve Champagne med ekstraordinært fine og livlige bobler. Den er pikant krydret i næsen. Nærmest med raffinerede strejf af espelette peber, som smelter fint sammen med noter af kirsch, kirsebær og modne ferskner inden man overraskes over den meget aromatiske smag, hvor fylden balanceres af en storartet friskhed i finishen.

Champagne Bonnet-Ponson, Extra Brut Rose Cuvee Perpetuelle (v/6stk)

Champagne Bonnet-Ponson er en af de mange Récoltant Manipulant, som gør det så meget mere spændende at beskæftige sig med de franske bobler, og her med den lille sløjfe på, at det ud over velsmag også handler bæredygtighed og lavere intervention. Det er Cyril Bonnet som afstikker den nye retning. Han er den 6. generation i rækken og kom hjem til gården i 2013 på den betingelse, at det skulle være slut med insekticider, herbicider og syntetiske fungicider. Og her 8 år senere er alle familiens omkring 50 små parceller formelt set økologiske. Der er bare det lille aber dabei, at familiens såkaldte vin de reserve, som de bruger til blandt andet at definere stilen og ensrette udtrykket i denne Rosé Cuvée Perpetuelle, kommer fra noget der ligner et Solera system, og det betyder, at det trækker lidt ud med at få lov til at sætte det økologiske stempel på flaskerne.Der er tale om en vin funderet på 2015-høsten. 50% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier og 25% Chardonnay, høstet fra omkring 35 år gamle vinstokke på Premier Cru parceller omkring Chamery, Vrigny og Coulommes la Montagne på den vestlige del af Montagne de Reims. Mosten forvandles til vin i rustfrit stål uden fremmede gærstammer, men sammen med en gærkultur, der opformeres fra druer plukket en uges tid inden den egentlige høst. Alle vinene får lov til at gennemgå den malolaktiske gæring i de 7 måneder, der går, inden den endelige cuvée sammenstikkes med hjælp fra 8-10% af familiens fadlagrede Pinot Noir Chamery Rouge og op til 30% vin de reserve fra de tidligere år. Herefter er vinen fyldt på flasker i maj 2016 uden klaring og filtrering og med kun behersket anvendelse af svovl, og efter den fornyede gæring er den modnet i 48 måneder inden den er degorgeret til Extra Brut i oktober 2020 med en lav dosage på bare 1,5g/L med en hjemmelavet såkaldt liqueur d’expédition.En meget imødekommende Champagne rosé, som appellerer bredere end de fleste andre Champagner med en så lav en dosage. Den er fint skummende og står herefter med vedvarende perler mens den underholder med indbydende søde sommerbær, frisk brioche, honning, pink grape og blomstrende citrus. Først og fremmest frisk og rislende ren, men heller ikke uden fylde og med en dejlig saftighed som nærmest opleves som forførende.

Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Blanc de Blancs Brut Millésimé 2015 (v/6stk)

Fine små bobler og en subtil og cremet forfærende mundoplevelse gemmer på afdæmpede noter af æble og pære i fin dialog med blomstrende kaprifolie og liljekonval, inden beherskede mængder af ristet brød og friske hasselnødder bryder ind og sørger for fin kompleksitet. En smukt balanceret Blanc de Blanc hvor det er frugten og finessen, der får lov til at spille hovedrollen.