Cremant de Bourgogne Millesime Perle Rare 2020 Louis Bouillot

Cremant de Bourgogne Millesime Perle Rare 2020 Louis Bouillot Perle Rare', en årgangscrémant kun fremstillet i de bedste årgange (senest i 2014), er klassificeret som 'Crémant de Bourgogne éminent', en kvalitetsbetegnelse introduceret i marts 2016 af sammenslutningen af Crémant de Bourgogne-producenter. Denne crémant er lavet på en blanding af Chardonnay (især fra Beaujolais og Côte de Beaune), Pinot Noir (fra Côte de Nuits, Côte Chalonnaise og Chatillonnais), Gamay (fra Beaujolais), og Aligoté (fra Maconnais og Côte Chalonnaise). Den anden gæring på flaske strækker sig over mindst 24 måneder. 'Perle Rare' fremstår med en flot blank, lysgylden farve og en livlig mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er elegant med tydelige noter af ristet brød og milde krydderier, suppleret med nuancer af citrusfrugter, abrikoser, hvide ferskner og akacieblomster. Denne crémant er særdeles fyldig og kompleks og kan uden tvivl konkurrere med mange ægte champagner. Restsukkeret ligger på 8-10 g/l.

229,-189 kr

Andre kiggede også på

Cremant De Bourgogne Rose Perle D'aurore, Louis Bouillot

Cremant De Bourgogne Rose Perle D'aurore, Louis Bouillot Perle d'Aurore Rosé er lavet på Pinot Noir (80%) fra Côte d'Or og Gamay fra det sydlige Bourgogne. Den smukke roséfarve opnås ved, at de røde druer gennemgår en kort skindmaceration inden presning. Flaskegæringen varer mindst 12 måneder. Perle d'Aurore har en flot pink roséfarve og en god mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er meget umiddelbar med delikate toner af rød frugt - hindbær, kirsebær og ribs. Smagen er tør og meget appetitvækkende frisk, igen med nuancer af røde bær. Afslutningen byder på lækre toner af syltede frugter. Velegnet til både festlige lejligheder og retter med fisk, skaldyr eller fjerkræ i lys sauce. Restsukker: 12 g./l.

Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau

Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau Crémant de Bourgogne fra Domaine Philippe Bouzereau fremstilles med 80% Chardonnay og 20% Aligoté, som kommer fra forskellige parceller i Côte Châlonnaise, Côte de Beaune og Côte de Nuits. Her holdes udbyttet på maksimalt 60 hl./ha. Druerne høstes manuelt i små kasser og transporteres hurtigt til kælderen for at undgå masning og oxidering. Druerne fra hver parcel holdes adskilte for at kunne foretage separat presning og gæring. Under den skånsomme luftpresning anvendes kun den første del af mosten (”Tête de cuvée”), hvilket betyder, at kun 75 liter most udvindes fra 150 kg druer. Dette lave udbytte sikrer god aroma, smag og koncentration. Mosten overføres derefter til ståltanke, hvor den bundfælder i et døgn, og derefter til træfade (30%) og ståltanke, hvor gæringen finder sted. Efter endt gæring og nogle ugers hvile bliver de forskellige vine sammenstukket til "vin de base", det endelige blend, som aftappes på flaske med tilsætning af gær og sukkerlikør. Andengæringen (Méthode Traditionelle) varer mindst 12 måneder. Til sidst bliver flaskerne "drejet" på klassiske champagnereoler og degorgeret. Denne proces med druer af høj kvalitet, en næsten luksuriøs behandling af den første vin (vin de base) og en klassisk andengæring resulterer i en meget spændende Crémant de Bourgogne. Den har fine, vedvarende bobler og en meget umiddelbar og appetitvækkende duft, hvor Chardonnays frugtige og let cremede karakter træder frem, sammen med Aligotés friske og delikate stil, med flotte nuancer af hvide blomster. Smagen er ligeledes meget harmonisk og charmerende.

Cremant De Bourgogne Brut Perle de Vigne Grande Reserve Louis Bouillot

Cremant De Bourgogne Brut Perle de Vigne Grande Reserve Louis Bouillot Perle de Vigne Brut er lavet på Pinot Noir (60%) fra Côte d'Or, Chardonnay fra Maconnais samt Aligoté og Gamay fra det sydlige Bourgogne. Flaskegæringen varer mindst 12 måneder. Den spændende druesammensætning skaber den rette harmoni mellem struktur, frugt og finesse. Perle de Vigne Brut har en flot lysgylden farve og en god mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er umiddelbar og frugtrig med nuancer af hvide ferskner og vilde blomster. Smagen er tør med en god friskhed og samtidig en velour, der giver god fylde. Der er også toner af citrusfrugter og gule blommer. Perfekt som aperitif, men også velegnet til gastronomi. Restsukker: 10-12 g/l.

Cremant Perle De Vigne, Louis Bouillot Demi-Sec

Cremant De Bourgogne Perle De Vigne, Louis Bouillot Perle de Vigne Demi Sec er en mousserende vin lavet på 60% Pinot Noir fra Côte d’Or, Chardonnay fra Maconnais samt Aligoté og Gamay fra det sydlige Bourgogne. Vinen gærer på flaske i mindst 12 måneder. Denne vin har en lysgylden farve med fine, vedvarende bobler. Duften byder på honning, passionsfrugt og blomster. Smagen balancerer sødme og friskhed med sprøde citrusnoter. Perfekt som aperitif, til festlige lejligheder, dessert eller asiatiske retter. Restsukker: 35 g/l.