Miguels 20 Years Tawny Port

Gylden ravfarve. Rig og kompleks aroma med noter af tør frugt og krydderier. Meget fin smag, velafbalanceret og vedholdende.

Vinens specifikationer: Område: Porto, Portugal

389 kr

Andre kiggede også på

10 Years Old Tawny Port, Miguels

Årgang: NV Område: Porto, Portugal Vintype: Portvin Druer: Touriga Nacional, Franca, Roriz, Cão e Barroca Alkohol: 20% vol. Volumen: 75 cl.

Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 40 Years Old Coroa de Rei (v/6stk)

Det tynder gevaldigt ud i udbuddet af Tawny Port, når vi bevæger os ud ad tangenten fra de 10 års fadlagring, forbi 20 og 30 år og så helt op på 40 år eller mere i kældrene ved kajen i Vila Nova de Gaia, og da Poças Júnior i generationer har satset benhårdt på at etablere sig som en af de absolut mest seriøse Colheita-producenter, ja så er denne 40 Year Old Tawny en ægte raritet.Fremstillet overvejende på Touriga Nacional med støtte fra blandt andet Touriga Franca og Tinta Roriz, men andre druer leger også med, da der indgår frugt fra terrasser med gamle vinstokke, hvor de forskellige druesorter står side om side. Druesammensætningen er således allerede i udgangspunktet omtrentlig, og lægger vi dertil, at vinen er sammenstukket fra fade, der spænder over mere end 15 forskellige årgange, vil enhver præcis drueformel være et falsum.Vinen er sammenstukket i 2016 af Poças vinmager gennem mange år Jorge Manuel Pintão og hans tro væbner André Pimentel fra fade indeholdende frugt, der er fodtrampet i granit lagares i 1960’erne og 1970’erne, inden Poças fik installeret elektricitet i vineriet oppe i Douro-dalen, og efter vinens profil og kvalitet er blevet godkendt af smagsdommerne hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) er den tappet på flaske og forsynet med en solid prop.Jorge og André har de senere år modtaget mange roser for deres blandingskunst, men det var alligevel en fjert i hatten da portvinseksperten James Molesworth fra Wine Spectator med 95 point løftede vinen helt op i 40 Year Old Tawnys superliga sammen med de noget dyrere 40-årige vine fra Quinta do Noval, Taylor Fladgate og Graham.

Miguels White Port 10 years

Gylden tør hvid portvin med fin aroma og smag af vanilje, eg og krydderier, nogle hints af muskatnød.  Den efterlader en god fin syre og en lang god finish. Vinens specifikationer Årgang: NV Område: Porto, Portugal Vintype: Portvin - hvid Druer: Mal

Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 20 Years Old Coroa de Rei (v/6stk)

Kompleks og elegant Tawny Port, der er den oplagte finisseur, når det gode måltid skal køres helt i mål.Fremstillet overvejende på Touriga Nacional med støtte fra blandt andet Touriga Franca og Tinta Roriz. Årgangsbetegnelsen refererer ikke til den præcise alder, men angiver, at der er tale om et blend af portvin fra forskellige fade, hvis gennemsnitlige alder er 20 år.Server vinen ved 12-14 grader, og lad den for eksempel ledsage ost, kage eller desserter med chokolade, nødder og tørrede frugter.