Caparzo – Rosse di Montalcino 2020 MAGNUM

Rosso di Montalcino fra Caparzo er en vin lavet på 100% Sangiovese-druer fra parcellerne Caparzo, Cassero og San Piero Caselle. Vinen gærer klassisk på ståltanke med 5 dages skindmaceration for optimal farve, aroma og smag. Efter malolaktisk gæring lagres vinen op til et år på slavonske egetræsfade og derefter mindst 3 måneder på flaske. Denne Rosso di Montalcino har smagsnoter af kirsebær, granatæbler, sød lakrids og cedertræ, med en harmonisk eftersmag af violer og hindbær. Den passer godt til pastaretter, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen kan lagres i 4-8 år og bør iltes på karaffel i 1-2 timer, hvis den drikkes ung.

299 kr

Andre kiggede også på

Caparzo Brunello Di Montalcino Docg 2017

Brunello di Montalcino DOCG 2017 fra Caparzo er fremstillet af Brunello-druer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo, La Caduta, Il Cassero og San Piero-Caselle. Vinen gæres traditionelt og modnes i 3 år på slavonske og franske egetræsfade, efterfulgt af 4 måneders flaskelagring. Vinen har en granatrød farve med et strejf af orange. Duften er intens med noter af solmodne bær, vilde frugter og bitter chokolade. Smagen er kraftfuld, tør og har bløde tanniner. Brunello di Montalcino fra Caparzo passer godt til oksekød, lam, vildt og kraftige oste.

Caparzo Brunello di Montalcino 2017 “Rio Cassero”-Toscana

RioCassero er en Brunello-vin fra Tenuta Caparzo, først produceret i 1992. Lavet på Sangiovese Grosso-druer fra egne vinmarker, herunder il Cassero, modnes vinen i 3 år på egetræsfade og yderligere 12 måneder på flaske. Den er lettere end Caparzos første vin, hvilket gør den blødere og mere harmonisk hurtigere. RioCassero har en dyb rubinrød farve, der med tiden får en rødbrun kant. Smagen er blød og afrundet med noter af peber, kirsebær og marcipan, samt sarte nuancer af vilde bær. Vinen har potentiale til 8-12 års modning og bør åbnes en halv time før servering. Den passer godt til fuglevildt, lam, and og skimmeloste.

Brunello di Montalcino, La Mannella, magnum 2019

Cortonesis Brunello La Mannella er en kølig og elegant Brunello, som på en forfinet og nuanceret måde formår at fremstå både koncentreret og med en så svævende lethed, at helhedsindtrykket bliver imponerende elegant.  Vinen står med transparent

Caparzo – Rosse di Montalcino 2016 MAGNUM

Rosso di Montalcino fra Caparzo er en vin lavet på 100% Sangiovese-druer fra parcellerne Caparzo, Cassero og San Piero Caselle. Vinen gærer klassisk på ståltanke med 5 dages skindmaceration for optimal farve, aroma og smag. Efter malolaktisk gæring lagres vinen op til et år på slavonske egetræsfade og derefter mindst 3 måneder på flaske. Denne Rosso di Montalcino har smagsnoter af kirsebær, granatæbler, sød lakrids og cedertræ, med en harmonisk eftersmag af violer og hindbær. Den passer godt til pastaretter, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen kan lagres i 4-8 år og bør iltes på karaffel i 1-2 timer, hvis den drikkes ung.