Caparzo – Rosse di Montalcino 2020 MAGNUM

BESKRIVELSE Rosso di Montalcino laves på Sangiovese druer, som udvælges fra forskellige parceller på vingårdene Caparzo (nord), Cassero (syd) og San Piero Caselle (øst), hvor man oplever forskelle, både i undergrunden og klimaet. Denne diversitet tillader teamet hos Caparzo at lave den rette blanding, alt efter årgangens stil. Vinen gennemgår en klassisk gæring på ståltanke, efterfulgt af en 5 dags yderligere skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Efter en spontan malolaktisk gæring er den lagret i op til et år på store slavonske egetræsfade (50 hl. + 80 hl. botti) og derefter min. i 3 måneder på flaske inden afskibning. En ægte og kompromisløs Rosso di Montalcino-vin lavet på 100% Sangiovese efter alle kunstens regler. Primære smagsindtryk af helt unge kirsebær, granatæbler, sødlig lakrids og cedertræ. Det pakkes elegant og næsten eksotisk ind i en harmonisk eftersmag, der er vedvarende og hvor man også finder delikate toner af violer og hindbær. En imponerende vin! Den vil egne sig fint til pastaretter med sauce, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen har potentiale nok til flere års lagring (4-8), hvis man har tålmodighed til det. Drukket i sin ungdom, må den gerne iltes på karaffel i 1-2 timer.

299 kr

Andre kiggede også på

Caparzo Brunello Di Montalcino Docg 2017

BESKRIVELSE Brunello di Montalcino DOCG 2017, Caparzo Denne Brunello di Montalcino fra Caparzo er fremstillet af Brunello-druer som er høstet på ejendommens forskellige vingårde: Caparzo mod nord, La Caduta mod vest, Il Cassero mod syd og San Piero-Caselle mod øst. Netop denne sammenstikning giver mulighed for at opnå den helt rigtige balance alt efter årgang. Vinen gæres traditionelt på tank og modnes i 3 år på en blanding af slavonske (8o hl.) og franske egetræsfade (50 hl.). Herefter hviler den 4 måneder på flaske inden den frigives. Vinen fremstår med en smuk, granatrød farve med et strøg af orange. Duften er intens og meget kompleks men stadig med ungdommens frugtbouquet af solmodne bær og vilde frugter. suppleret med noter af bitter chokolade. Vinen er kraftfuld, tør og med bløde tanniner. Brunello di Montalcino fra Caparzo er velegnet til okse, lam, vildt eller til kraftige hvid- eller rødskimmeloste.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Caparzo 2013, LA CASA Brunello di Montalcino

BESKRIVELSE ENKELT-MARKS-DRØMME-VIN FRA TOSCANA Producenten Caparzo ligger 4-5 km. nordøst for den meget smukke by Montalcino på et sted, der oprindeligt hed Ca’ Pazzo (”den skøres hus”). Produktionspotentialet var enormt på denne ejendom, som havde fremstillet vin igennem århundreder, men som i løbet af 50'erne og 60'erne var blevet mere end forsømt. Tingene ændrede sig fra 1970, hvor et dynamisk team lod ejendommen gennemgå en total istandsættelse, og hvor de omkringliggende jorder blev nybeplantet med især Sangiovese Grosso men også Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon og en smule Traminer. I slutningen af 1990’erne blev ejendommen købt af Elisabetta Gnudi Angelini, som både investerede en del af sin formue og helt klart også sin sjæl i Caparzo. I dag udgør vinmarkerne på Caparzo i Montalcino i alt 90 ha., fordelt på 5 vingårde. Selve huset Caparzo med vinificeringskældre, receptions- og udsalgslokaler samt beboelse, ligger midt i 9 ha. Brunello, 2,5 ha. Cabernet Sauvignon, 3 ha. Chardonnay, Sauvignon og Traminer, 3 ha. Rosso di Montalcino, 1 ha. Sangiovese Sant´Antimo og 1,5 ha. Moscadello. Jorden her er mest sand- og lerholdig. Mere end 40 års vindyrkning på ejendommen har givet teamet bag Caparzo stor erfaring med, hvilke kloner, druesorter og teknikker, der er de bedst for stedet, og i øvrigt på de to andre vingårde Elisabetta Gnudi Angelini har købt efterfølgende: Borgo Scopeto (70 ha.) i Castelnuovo Berardenga, øst for Siena (Chianti Classico) og Doga delle Clavule (60 ha.) i Magliano, nær Grosseto (Maremma). Vinen Brunello "La Casa" kommer fra en sydøstlig vendt parcel på 2 ha. fra en mark på i alt 6 ha., som ligger i en højde af 275 meter. La Casa er kendt for at producere utroligt intense og samtidigt delikate vine pga. en meget særpræget jordbund af sandsten, skifer og havfossiler. Efter en klassisk gæring på tank og en malolaktisk gæring er vinen først modnet i 12 mdr. på franske barriques (225-300 l.) af hvidt eg (durmast) og 24 mdr. på 20 hl. franske fade af samme træ. Vinen flaskelagres mindst 15 måneder inden afskibning. Farven er dyb, mørk og varm rød. Duft og smag er intens og meget kompleks med nuancer af røde, solmodne frugter, krydderier, vanille og engelsk lakrids. Generel holdbarhed: 20 – 30 år afhængig af årgang. Vinen bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering. Capazo  

Caparzo Brunello Di Montalcino Docg 2016

BESKRIVELSE Den vinøse verdenspresse er enige om den usædvanlige høje kvalitet på 2016 Brunello. Alt gik bare op i en højere enhed dette år. Synonymerne vil ingen ende tage – århundrede bedste årgang – bedste årgang siden 1990 etc etc… Vi har netop fået 2016 Caparzo Brunello hjem, og ja det ER vanvittigt lækkert. Der er bare et eller to gear mere end der plejer at være. Det er Sangiovese for fuld udblæsning – med ALT det man forventer af en god Brunello i stor årgang…..også lidt til. Den har en smuk, granatrød, intens og brillant farve med et anstrøg af orange. Duften er intens og meget kompleks men stadig med ungdommens frugtbouquet af solmodne bær og vilde frugter. Vinen udvikler sig i glasset, og efter nogle minutter finder man duft af bitter chokolade eller kakao. Smagen udvikler en kolossal dybde og koncentration. Vinen er kraftfuld, tør og med en blød tannin. Man fornemmer et godt potentiale til mange års udvikling – 15 til 20 år. Vinen bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering. Server den til okse, lam, vildt og til kraftige hvid- eller rødskimmeloste. Druetype Sangiovese Alkohol 13,5%   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Caparzo 2016, LA CASA Brunello di Montalcino

BESKRIVELSE ENKELT-MARKS-DRØMME-VIN FRA TOSCANA Brunello “La Casa” (første årgang var 1977) kommer fra en sydøstlig vendt parcel på 2 ha. fra en mark på i alt 6 ha., som ligger i en højde af 275 meter. La Casa betragtes som en af de bedste ejendomme i Montosoli-området, og er kendt for at producere utroligt intense og samtidigt delikate vine pga. en meget særpræget jordbund af sandsten, skifer og havfossiler. Efter en klassisk gæring på tank efterfulgt af 10-15 dags skindmaceration, gennemgår vinen en spontan malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet i min. to år på en kombination af franske tonneaux (500 l.) af hvidt eg (durmast) og 30 hl. franske fade af samme træ. Vinen flaskelagres mindst 4 måneder inden afskibning. Farven er dyb, mørk og varm rød og vil udvikle sig mod det brunlig med alderen. Duft og smag er intens og meget kompleks med nuancer af røde, solmodne frugter, krydderier, vanilje og engelsk lakrids. Den har tannin, struktur og frugt nok til mange års modning under gode forhold. Den bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering. Server den til vildt, okse, lam eller til kraftige hvid- og rødskimmeloste. Decanter 100 skala92 Vinum Wine Magazine (EU)18 WinesCritic-Raffaele Vecchione94 James Suckling96 Wine Spectator95 Falstaff Magazin94 Wine Enthusiast94 Vinous94 Capazo