Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021

Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021 Pommard, syd for Beaune, er kendt for sine kraftige og tanninholdige vine, der med alderen udvikler stor finesse. Området har 340 ha vinmarker, hvoraf 115 ha er Premier Cru. Jordbunden består af bløde kalksten, hvilket bidrager til vinens karakter. Moderne vinbønder producerer nu mere delikate og frugtkoncentrerede vine. Lucien le Moine, drevet af Rotem og Mounir Saouma siden 1999, er kendt for kompromisløshed og innovation. Mounir, oprindeligt fra Libanon, studerede ønologi i Montpellier og arbejdede som kældermester i Israel, før han kom til Bourgogne i 1995. Her grundlagde han Lucien le Moine, hvor han køber topvine fra udvalgte producenter og vinificerer dem i sin egen kælder i Beaune på nye egetræsfade.

1399 kr

Andre kiggede også på

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.

Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux 2022

Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021

Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021 Pommard, syd for Beaune, er kendt for sine kraftige og tanninholdige vine, der med alderen udvikler stor finesse. Området har 340 ha vinmarker, hvoraf 115 ha er Premier Cru. Jordbunden består af bløde kalksten, hvilket bidrager til vinens karakter. Moderne vinbønder producerer nu mere delikate og frugtkoncentrerede vine. Lucien le Moine, drevet af Rotem og Mounir Saouma siden 1999, er kendt for kompromisløshed og innovation. Mounir, oprindeligt fra Libanon, studerede ønologi i Montpellier og arbejdede som kældermester i Israel, før han kom til Bourgogne i 1995. Her grundlagde han Lucien le Moine, hvor han køber topvine fra udvalgte producenter og vinificerer dem i sin egen kælder i Beaune på nye egetræsfade.

Domaine Morey-Coffinet - Puligny Montrachet 1er Cru Les Pucelles 2019

Puligny Pucelles 2019 er en fremragende vin fra en 12,3 hektar stor Premier Cru-vingård i Puligny-Montrachet, Bourgogne. Beliggende ved siden af Batard Montrachet, tilbyder denne vin en frisk og kompleks smagsprofil med noter af lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer samt en dynamisk mineralitet. Den er næsten uimodståelig nu og vil ældes yndefuldt i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, er en 8,5 hektar stor vingård, der dyrker vinstokke økologisk. Vingården lagrer vinene på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.