Paul Jaboulet Ainé – Crozes-Hermitage Rouge Domaine de Thalabert 2016 ØKO

Crozes Hermitage Rouge 2016 Paul Jaboulet Denne Crozes Hermitage Rouge fra Domaine de Thalabert er lavet af Syrah-druer fra ejendommen, som har været ejet af Paul Jaboulet Aîné siden 1834. Vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle og giver en lav udbytte på 25-30 hl/ha. Druerne håndplukkes og transporteres forsigtigt for at undgå oxydering. Vinen gæres på temperaturregulerede ståltanke og modnes i et år på træfade efter malolaktisk gæring. Den har en mørkerød farve med duft af moreller, skovbær og lakrids. Smagen er kompleks med noter af vilde blommer, krydderier og tjære. Perfekt til lam, vildt eller oksekød med løg, hvidløg og svampe.

399 kr

Andre kiggede også på

Domaine de la Gayère Rasteau Le Clos d’Anaïs et Adrien 2018 Rouge

Domaine de la Gayère ligger i Cairanne, en landsby i det sydlige Frankrig kendt for sin vinproduktion. Christèle Plantevin, femte generation vinproducent, dyrker vin på over 30 år gamle stokke i jord med rød ler og småsten, hvilket skaber intense og rige vine. Denne vin består af 50% Grenache og 50% Mourvèdre med noter af rød og sort frugt samt garrigue. Den modnes i 12-15 måneder i betontanke og har en lang finish.

Côte-Rôtie Domaine Des Pierrelles 2020, Paul Jaboulet

Jaboulet Côte-Rôtie Domaine Des Pierrelles 2020 Efter Gérard Jaboulets død i slutningen af 1990'erne, oplevede firmaet en svær periode. Dette ændrede sig, da familien Frey opkøbte Paul Jaboulet Aîné i 2006. Familien Frey, som også ejer vinmarker i Champagne, Château la Lagune i Bordeaux og besiddelser i Bourgogne og Valais, Schweiz, har genopbygget firmaet. Caroline Frey, uddannet ønolog i Bordeaux, leder nu firmaet og har renoveret alle marker samt købt nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape. Firmaet ejer nu omkring 120 ha i Rhone og har siden 2013 dyrket alle marker økologisk. Fra og med årgang 2016 er alle domaine-vinene certificeret økologiske. Jaboulet Côte-Rôtie Domaine Des Pierrelles 2020 er en koncentreret rødvin med aromaer af blå frugter, noter af potpourri og røgede antydninger. Ganen er blød, sød og elegant med integreret syre, fine tanniner og en lang, mineralsk eftersmag.

Parallele 45 Blanc 2022 Cotes De Rhone, Paul Jaboulet Øko

Parallèle 45 Blanc er en hvidvin fra Côtes-du-Rhône, opkaldt efter den 45. nordlige breddegrad nær Jaboulets kældre. Vinen består af 50% Grenache Blanc, 20% Marsanne, 20% Viognier og 10% Bourboulenc fra 25 år gamle økologisk dyrkede vinstokke i det sydlige Rhône. Den gæres og modnes i 6 måneder på temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Parallèle 45 Blanc har en aromatisk duft med nuancer af grønne blade og citrusfrugter. Smagen er harmonisk med god mineralitet, toner af hvide ferskner og passionsfrugt, og en frisk, vedvarende eftersmag. Server den med fiske- eller skaldyrssupper, muslinger, røget laks eller fisk i lyse saucer. Den passer også godt til kalve- eller fjerkræsfrikassé.

Paul Jaboulet Ainé – Crozes-Hermitage Rouge Domaine de Thalabert 2016 ØKO

Crozes Hermitage Rouge 2016 Paul Jaboulet Denne Crozes Hermitage Rouge fra Domaine de Thalabert er lavet af Syrah-druer fra ejendommen, som har været ejet af Paul Jaboulet Aîné siden 1834. Vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle og giver en lav udbytte på 25-30 hl/ha. Druerne håndplukkes og transporteres forsigtigt for at undgå oxydering. Vinen gæres på temperaturregulerede ståltanke og modnes i et år på træfade efter malolaktisk gæring. Den har en mørkerød farve med duft af moreller, skovbær og lakrids. Smagen er kompleks med noter af vilde blommer, krydderier og tjære. Perfekt til lam, vildt eller oksekød med løg, hvidløg og svampe. PAUL JABOULET