Pio Cesare Barbera d'Alba 2020

BESKRIVELSE Her er den så, Pio Cesares pragteksempel på, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan lave seriøs og kompleks madvin på Barbera-druen! Vinen er lavet på en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder. I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl. violer, ribs, brombær, engelsk lakrids og ristede kakaobønder. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance. Alt i alt en lækker og umiddelbar Barbera-vin med høj drikkeglæde, som vokser markant i selskab med god mad. Det kunne f. eks. være pastaretter, grillet gris, fjerkræ eller Boeuf Bèarnaise, der med sin syrlighed vil passer perfekt til Barbera. Servér ved 14-16 grader. Buon appetito!  Pio Cesare Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

179 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare Barbera d'Alba 2021

BESKRIVELSE Her er den så, Pio Cesares pragteksempel på, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan lave seriøs og kompleks madvin på Barbera-druen! Vinen er lavet på en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder. I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl.a. violer, ribs, brombær, engelsk lakrids og ristede kakaobønder. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance. Alt i alt en lækker og umiddelbar Barbera-vin med høj drikkeglæde, som vokser markant i selskab med god mad. Det kunne f.eks. være pastaretter, grillet gris, fjerkræ eller Boeuf Bèarnaise, der med sin syrlighed vil passer perfekt til Barbera. Servér ved 14-16 grader. Buon appetito!  Pio Cesare Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Pio Cesare Dolcetto d’Alba 2022, Piemonte

BESKRIVELSE Er man til ærke klassisk vin fra det dejlige Piemonte i Italien, så er Pio Cesare det helt rigtige valg for dig. Pio Cesare er en anerkendt vingård beliggende i Piemonte-regionen i Italien. Det har en rig historie, der strækker sig over 140 år og har fået et ry for at producere exceptionelle vine. Vingården blev grundlagt i 1881 af Cesare Pio, en passioneret og visionær vinmager. Cesare Pio blev født i Alba, en by i hjertet af Langhe-regionen, som er kendt for sine vinmarker og vine. Med en dyb forståelse af det lokale terroir satte Cesare Pio sig for at skabe vine, der ville afspejle regionens unikke karakter. I dag ledes Pio Cesare af Pio Boffa, den fjerde generation af familien, der fører tilsyn med vingården. Han fortsætter med at opretholde de værdier og traditioner, der er etableret af sine forgængere, mens han samtidig omfavner innovation. Vingården ejer vinmarker i nogle af de mest prestigefyldte områder i Langhe-regionen, herunder Barolo, Barbaresco og Alba, hvilket giver dem mulighed for at hente druer fra førsteklasses lokationer. Dyb og smagfuld vin med massere af skønne aromaer. Pio Cesare er om noget et kvalitetsstempel! Dolcetto er en Italiensk drue der har en god balance mellem syre og sødme og er kendt for at producere vine med en masse frugt og skøn struktur. Næsen er levende og indbydende med aromaer af modne røde og sorte frugter. Forvent noter af brombær, kirsebær, blommer og hindbær, der giver et udbrud af friskhed. Der kan også være antydninger af violer og blomstrede undertoner, hvilket tilføjer et delikat touch. På ganen viser vinen en mellemfyldig struktur. Vinen byder på smag af saftige brombær, kirsebær og blommer, der giver en frugt-fremad profil. Frugtsmagene suppleres af hints af krydderier, såsom sort peber og et strejf af lakrids. Vinens tanniner er bløde og imødekommende, hvilket giver en glat tekstur og en behagelig mundfornemmelse. Den udviser en forfriskende syrlighed, der afbalancerer frugtsmagene og tilføjer liv til den overordnede smag. Vinen har en relativt kort til medium finish, hvor frugtsmagen dvæler i ganen.   PIOCESARE  

Pio Cesare Barbera d'Alba 2020

BESKRIVELSE Her er den så, Pio Cesares pragteksempel på, at man med den rette prioritering og tålmodighed kan lave seriøs og kompleks madvin på Barbera-druen! Vinen er lavet på en blanding af de bedste Barbera-druer fra vinhusets marker i Serralunga d'Alba, Sinio, Diano d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og vinen har i kælderen gennemgået en temperaturstyret gæring med 15 dages forlænget skindkontakt for at udtrække ekstra dybde og tannin. Derpå er 70% af vinen hældt på store franske egetræsfade og de resterende 30% på små franske 225-liters barriques til lagring i 12 måneder. I glasset fremstår den endelige vin med en næsten blækfarvet intensitet og udsender derfra en flot duft af bl.a. violer, ribs, brombær, engelsk lakrids og ristede kakaobønder. Smagen er koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en skøn præcision, saftighed og balance. Alt i alt en lækker og umiddelbar Barbera-vin med høj drikkeglæde, som vokser markant i selskab med god mad. Det kunne f.eks. være pastaretter, grillet gris, fjerkræ eller Boeuf Bèarnaise, der med sin syrlighed vil passer perfekt til Barbera. Servér ved 14-16 grader. Buon appetito!  Pio Cesare Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Pio Cesare Fides Barbera D’alba 2020 Piemonte

BESKRIVELSE Byggemødet sluttede med manér hos Pio Cesare og deres fine Fides Barbera d’Alba, her i årgang 2016 sidste år, hvor druerne kom fra marken Colombaro nær Ornato i Serralunga d’Alba. Fra og med årgang 2017 kommer druerne til Fides – som er det latinske ord for tro – fra de ældste vinstokke fra marken Mosconi i Monforte d’Alba. Pio familien gav oprindelig vinen det håbefulde navn, da de i stedet for Nebbiolo plantede Barbare vinstokke på Colombaro marken. Efter høst og selektering af de bedste druer, så er gæring og maceration sket i ståltanke over en periode på 25 dage. Herefter har størstedelen af vinen lagret 18 måneder i store 2.000 liter botti og en mindre del i franske 225 liter barriques. I næsen er det også klar Barbera vin med krydret fylde, fed frugt, våde fade, tjære, flæsk, grafit, blæk, kul, merian, brombær, tranebær, ribs, blommer, knust sten, tobak, læder og aftryk fra fadene med både kanel og vanilje. Det smager rigtigt godt … blåbær, sorte kirsebær, god friskhed i frugten, nogen bitterhed, rund og saftig med jord, skovbund samt en vis fedme. Det er blødt uden tanniner, men komplekst, intenst og muskuløs på en fin og balanceret facon. Flot Barbera.