Savigny Les Beaune 1.Cru bourgogne 2016

BESKRIVELSE 2016 Savigny Les Beaune 1. Cru bourgogne Fra en af Savigny-les-Beaunes mest ikoniske producenter får du denne Premier Cru vin, der er sammensat af druer fra deres imponerende udvalg af Premier Cru marker. Maurice Ecard, der i dag er pensioneret, men som lægger navn til vingården, betragtes som en af grundlæggerne af Savigny-les-Beaune appellationen og er utvivlsomt en af områdets førende producenter. I husets portefølje gemmer sig nogle af kommunens mest spændende og diverse marker, og det er fra dem, at man har valgt at sammensætte denne Premier Cru mosaik-cuvée. Med denne cuvée har gårdens nuværende winemaker, Vincent Sauvestre, ønsket at lave en vin, som væver de forskellige markers udtryk sammen til en smagssymfoni af burgundisk velsmag – på Premier Cru niveau. Premier Cru markerne, som Maurice Ecard leverer, giver meget alsidige druer. Nogle bliver spinkle, elegante og fyldt med friskhed, mens andre bliver mere intense, dybe og koncentrerede. Det giver Vincent Sauvestere fantastiske forudsætninger for at skabe en gennemført harmonisk Premier Cru cuvée – og han formår i den grad at realisere potentialet. Vinen har en vidunderlig nærværende frugtprofil, hvor den dufter som friskplukkede skovbær direkte fra busken, hvor skovens duft af mos og muld blander sig med den saftspændte frugt. Syren er både levende og velintegreret og sender bølger af energi igennem vinen, og skaber en forfriskende kontrast til vinens silkebløde tekstur. Det er friskt og blødt på én og samme tid, og ville få den hedengangne Maurice Ecard til at være stolt over, hvor formidabelt hans livsværk forvaltes.

279 kr

Andre kiggede også på

Beaune 1er Cru, Les Bressandes 2022

Savigny les Beaune, Les Grandes Picotins, Vieilles Vignes 2021

Savigny les Beaune, Les Grandes Picotins, Vieilles Vignes 2020

Vinen har en indbydende rubinrød farve og viser dragende noter af hindbær, kirsebær, ribs og violer. I munden har den en medium fylde og fine diskrete tanniner, som med en rank syre skaber balance.

Beaune 1er Cru, Les Bressandes 2019

Smuk, indbydende og skinnede med dragende noter af mørke bær, skovbund, violer og krydderier med et diskret indspark fra fadet. I munden er vinen relativt let, men intens i smagen. Her finder man sorte kirsebær, jordbær, skovbund og en mineralsk bagkan