Quinta do Pégo 2019 LBV Port, Unfiltered

Bestil Quinta do Pégo 2019 Late Bottled Vintage Port, Unfiltered Produktinformation: Leverandør: Quinta do Pégo Alkohol: 40,0 % Land: Douro, Portugal Indhold: 0,70 liter Beskrivelse: Oplev den exceptionelle kvalitet og tradition fra Do

Neil Ellis Noble Late Harvest 2016

Neil Ellis begyndte at producere vin i 1984 med druer fra Stellenbosch. Hans fokus på kvalitet strækker sig fra vinmarkerne til kælderen. I dag kombineres tradition med moderne teknikker for at skabe vine af højeste kvalitet. "Vi stræber efter at lave karakteristiske og raffinerede vine, der afspejler deres terræn," siger Neil Ellis. Denne vin har en lys guldfarve med grønne nuancer. Aromaerne byder på moden fersken, honning og lime. Den har en cremet tekstur og en afbalanceret finish. Madparring: Rig fisk (laks, tun), skaldyr, søde desserter, fjerkræ. Besøg: NEIL ELLIS

Ca'Barun Vermouth Di Torino Rosso N.V.

Vermouth kan nydes afkølet eller ved stuetemperatur. Vermouthen er klar til at drikkes når den bliver frigivet. Den kan sagtens holde sig 5-10 år. Åbner man en flaske vermouth kan den holde sig i op til flere måneder uden at miste karakter B

Quinta do Pégo 2016 portvin

Quinta do Pégo, der er ejet af danske AMKA, råder over ca. 33 hektar jord, hvoraf ca. 30 hektar er beplantet. Jorden er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Alle vindruer og oliven på Quinta do Pégo er certificeret som bæredygtigt l

Skærsøgaard Sweet Ice 2022

Skaersoegaard Sweet Ice 2022 Sød, hvid dessertvin af druen Solaris (senhøstet). Presset af frosne druer. Bør nydes afkølet (10 grader) Regionalvin fra Jylland (BGB), 37,5 cl. 11% vol. restsødme 170 g/l. Skærsågaard  

Chateau d'Yquem Sauternes No. 5

er en lys og elegant dessertvin med livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen byder på eksotiske aromaer som mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. Smagen er rig, sød og tykflydende med en imponerende balance af mineralsk syre. Château Coutet i Barsac, med 1. cru-status, ejer 38 ha vinmarker med gamle stokke, der har rødder i kalksten og ler, og et mikroklima, der er ideelt for botrytis. Vinmarkerne er beplantet med 75% semillon, 23% sauvignon blanc og resten muscadelle, med vinstokke, der i gennemsnit er 40 år gamle.

Château Suduiraut Sauternes 2011

Château Suduiraut, klassificeret som en Premier Cru i 1855, er fremstillet af druer valgt fra de fineste parceller på slottets ejendom. Vinen er håndlavet på hvert trin i dens udarbejdelse og afslører en usædvanlig kompleksitet og en intens solgylden far

Frederiksdal Sur Lie

Den perfekte vin til mørk chokolade, marinerede bær, kager - og ikke mindst risalamande. 'Sur Lie' består af 100% Stevnsbær fra godsets plantager - primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. Bærrene har vildgæret i 2-4 dage og færdiggæret på ståltank

Guldbæk UNIKUM 2018

Et lille eksklusivt fadlagret batch af vores grønne drue Solaris i et dristigt mix med liflig æblevin af himmerlandske æbler og æblebrændevin, tilvirket hos Nordisk Brænderi. UNIKUM er gennem halvandet års modning på ex-sherryfade blevet helt sin egen med

2015 Tetuna Trockenbeerenauslese

Weingut Robert Goldenits præsenterer en dessertvin, der er sød, men afbalanceret med en fin frugtsyre. Den har en duft af friske søde røde bær, fersken, citrus og grønne æbler, som også går igen i smagen. Vinen er fremstillet af sent høstede druer, hvilket giver en naturlig sødme og noter af frisk tropisk frugt og kandiseret appelsinskal. Denne dessertvin er lavet af Chardonnay og Welschriesling, høstet i hånden fra 30 år gamle vinstokke. Den lagres i ståltank for at bevare friskhed og renhed i frugten. Vinen har 222 gram restsukker per liter, balanceret af 7,3 gram syre.

Henry of Pelham Riesling Icewine 2019

En klassevin! Smagsfuld, parfumeret og citrusagtig. Med alderen forbedres mineralitet og nuancerne af tørret frugt og honning. Lækker i sin ungdom, men denne Icewine vil også holde i mindst 15 år. Som aperitif med charcuteri, cheddar eller stærke blåskimm

Aiméstentz Vendanges Tardives Muscat 2017

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen o

Ribsvin / frugtvin

Thy Økobær Ribsvin: En Naturlig Delikatesse til Ganen Dyk ned i en sublim vinoplevelse med Thy Økobærs Ribsvin, en ægte smagsfest skabt af vildgær og økologisk dyrkede ribs. Hver dråbe er et resultat af omhyggelig omsorg, da vinen er produceret uden tils

Latium Morini Recioto 2011

Druerne håndhøstes i oktober og tørres indtil marts, hvor de mister 40% af deres vandindhold. For at opnå mere sødme stoppes udgæringen, og vinen lagres i 36 måneder på små franske egefade og derefter 10 måneder på flaske. Alkoholindhold: 14,5%. Lagringspotentiale: 15-20 år. Serveringsforslag: Velegnet til mørk chokolade, frisk frugt, nøddetærte eller kraftige oste. Serveringstemperatur: 12-14°C.

Accordini Le Bessole Passito Rosso Del Veneto 2018

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter. 0,5 liter pr. flaske  

Corteforte Recioto della Valpolicella Classico NV

Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født. Druerne

Frederiksdal Kirsebærvin 2021

Intens Kirsebær. Den mest frugtige af Frederiksdals vine, hvor Stevnskirsebærrene virkelig kan smages. Ligesom en vintage-portvin har vinen ikke set dagens lys. For at få maksimal frugt har kirsebærrene vildgæret i 2-4 dage straks efter høsten. Herefter h

Kamanterena Sodap Commandaria Saint Barnabas

Den legendariske dessertvin fra Cypern. Det er ikke mange vine man kan have tilfælles med den sagnomspundne Richard løvehjerte, men Commandaria er en af dem. Ved stuetemperatur er Commandaria velegnet til søde desserter eller de mere modne oste fx blås

Lafazanis Filema 2005

Fin græsk dessertvin produceret på "Santorini måden" som stammer fra de italienske tider på øen. En kompleks og fed vin som har toner af abrikos og honning. Oplagt til tærter og desserter hvor f.eks. honning eller figner indgår. Vasilis Lafazanis i 194

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.