At mousserende vin er egentlig vin tilsat kulsyre, hvor man typisk følger den traditionelle champagne metode, som er at man foretager vinens gæringsproces over to fermenteringer.
Man tilsætter en gær og sukker blanding til basisvinen., hvorefter man lukker flasken og holdes lukket i minimum et år. Dette giver vinen tid til at modne på bundfaldet.
Når bundfaldet er samlet i flaskens hals, skal man degorgere. Dette betyder at flaskehalsen nedkøles, hvorefter man ved at poppe flasken ikke mister kulsyren i vinen. Afslutningsvist tilsætter man en blanding af vin og sukker, hvor mængden af sukker afgør hvor sød eller tør vinen skal være.
Man kan dog også producere vinen på en anden og billigere måde, hvor den sekundær fermentering foregår i store gæringstanke.
Mousserende vin kan også sagtens drikkes til et måltid mad, dog afhænger det meget af vinens tørhedsgrad og smag. En tør mousserende vin passer godt til for eksempel østers og kaviar, men også til skaldyr og fisk, eller ris og tapas.